Pasta
Foto: Mae Mu/ Unsplash

Derfor skal du gå efter pasta lavet på durum-mel

Betyder det noget, hvilken type mel din pasta er lavet på? Ja, hvis man spørger The Smithsonian i deres nye video.

Det kan være en overvældende opgave at tage stilling til, hvilken pasta man skal købe, når man står foran de fyldte hylder i Føtex. Men der er angiveligt en meget håndgribelig måde, du kan sikre dig en højere kvalitet af din pasta.

For ifølge YouTubekanalen ‘Smithsonian Channel’ der er en kanal under det amerikanske nationalmuseum The Smithsonians, så kan du tydeligt smage forskel på, om din pasta er lavet på hvedemel eller durummel. Forskellen ligger i, at hvedemel afgiver mere stivelse til vandet, og durumpastaen beholder det.

Det er derfor, durummel er klart mest udbredt i Italien. Og hvem skulle man ellers tro på, når det kommer til den perfekte pasta? Journalisten fra The Smithsonian laver også en smagstest for selv at opleve forskellen.

I videoen kan man se, at du får en mindre fedtet pasta, samt at durumpastaen ikke bliver så udkogt. Så næste gang du befinder dig i Føtex, er det bare at kigge efter, hvilken pasta der er lavet på durummel. Så er du sikker på, at du får den helt rigtige italienske oplevelse.

Du kan se hele videoen her:

Find mere om
Footer graphics