Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Aktindsigt afslører: LOUD vil ”lade sig inspirere af alt det bedste fra Radio24syv”

Radio Loud har ”lidt under dårlig omtale”, og derfor ser kanalen ingen anden udvej end at skifte navn til 24syv. Det skriver radioen i en redegørelse til Radio- og tv-nævnet, som Heartbeats har fået indsigt i.

Radio Loud arbejder ikke alene på at skifte navn til 24syv ved årsskiftet. 

Radiokanalen vil også ”lade sig inspirere af alt det bedre fra Radio24syv”, herunder ”værter med høj profil, den magtkritiske journalistik, de normbrydende, originale, morsomme og vanvittige programmer i den ’24syvske ånd”. 

Det fremgår af den ”redningsplan”, som Radio Louds administrerende direktør, Lars Schmidt, 19. oktober sendte til Radio- og tv-nævnet på vegne af Kulturradio Danmark, og som Heartbeats har fået delvis aktindsigt i. 

I redegørelsen, som Radio Loud selv omtaler som en ”redningsplan” og en ”game changer”, anerkender radiokanalen gentagne gange, at man ikke har levet op til sine forpligtelse. 

”Vi beklager det utilfredsstillende og mangelfulde forløb”, står der i redegørelsen. 

Der er tale om en ”vanskelig situation” med ”yderst kritiske lyttertal”, og der er brug for ”radikale ændringer”, hvis den oprindelige sendetilladelse skal overholdes”. 

Vil udnytte omtalen

Ændringerne indebærer blandt andet et navneskift til 24syv, der skal sikre “megen omtale”.

“Her vil man foretrække et brand, som har markedsføringsmæssig gennemslagskraft, så Kulturradio Danmark kan få det nødvendige gennembrud i lyttertal på kort tid”, står der i redegørelsen.

Heri lægger man ikke skjul på, at man for alt i verden vil væk fra det “forhadte” navn, radiostationen har nu.

”LOUD-navnet var allerede inden sendestart forhadt”, skriver kanalen i redegørelsen og tilføjer, at ”bitterheden skal have en ende”. 

Radioen forventer, at navneskiftet bliver godkendt af Radio- tv-nævnet, så det endeligt kan gå igennem 3. januar.

”Det vil også give nysgerrighed, som gør, at lytterne får ørerne op for de mange fremragende programmer, som redaktionerne i Kulturradio Danmark producerer, og de mange oplevelser, der er udsigt til,” står der.

Navneleg siden sommerferien

Det er kun få uger siden, at koncernchef og udgiver i Berlingske Media Anders Krab-Johansen i et interview med Weekendavisen den 21. oktober bebudede navneskiftet.

Indtil da havde Radio Louds chefredaktør, Simon Andersen, nægtet at af- eller bekræfte forlydende om, at kanalen overvejede at skifte navn til 24syv.

Men overvejelserne om et navneskifte kan dateres helt tilbage til før sommerferien, fremgår det af redegørelsen:

“Navneskiftet blev allerede første gang drøftet mellem formanden og næstformanden for bestyrelsen plus yderligere et bestyrelsesmedlem den 25. juni 2021 på et uformelt møde i Svendborg. Her tilbød Anders Krab-Joahnsen at Kulturradio Danmark kunne bruge brandet ’24syv’.”

Heartbeats har forsøgt at få et uddybende interview med Simon Andersen. Her lyder det i en kortfattet sms, at man “afventer nævnets beslutning”.

Radio- og tv-nævnet skal tage stilling til redegørelsen og Radio Louds fremtid på et møde 4. november. Herefter vil det stå klart, om dab-kanalen fremover kommer til at gå under navnet ’24syv’.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics