sara skaarup
Foto: Miriam Thybo Møller

6 ting jeg har lært af: At have sex med mange mennesker

Sara Skaarup skriver livskloge klummer under rubrikken ‘6 ting jeg har lært af’ – i dag om at have haft sex med mange forskellige slags mennesker og hvad man kan lære af det.

1. Hvert menneske, sin nuance

Folk har helt forskellige ’sexstyles’. Det er spændende! Nogen har samme personlighed i sengen som udenfor, andre skifter totalt karakter. Selv hvis selve sex’en er stort set det samme, er der tusind stilarter. Hvert menneske har sin egen nuance – og når man kobler sin egen nuance sammen med deres, bliver oplevelserne vidunderligt, vidt forskellige.

2. Manuskripter er ubrugelige

Det mest interessante sex jeg har haft, er nok den sex, der ikke er gået efter planen. Og når jeg siger planen, så er det, fordi jeg oplever, der findes en uudtalt drejebog for, hvordan sådan noget forløber: Man flirter, kysser, gramser, så evt. oral og så penetration og derpå klimaks og så slut. Gab. Alt, sex, der er forudbestemt, er kedeligt. Man bliver nødt til at gribe den impuls, der er, og vente hvis den mangler, hvis sex skal være levende.

3. Det er ikke vigtigt, hvad man laver

Hvad der foregår rent teknisk er ikke specielt interessant. Det interessante er, om der er en glødetråd mellem dem, der har sex. Er der kontakt? Viser den anden sit sande jeg? Jeg har haft sex både med og uden reel kontakt. Oplevelserne kan overhovedet ikke sammenlignes. Jeg har også oplevet samtaler, blikke, hvor der både var mere kontakt end erotik, end under nogle af de samlejer, jeg har deltaget i. It’s not about the action, but the connection.

4. Intet slår direkte læring

Man kan læse bøger om sex og gå til foredrag om sex og tale om sex, og man kan helt klart lære noget af det. Men sex er en levende disciplin, ikke en intellektuel. Derfor slår intet at lære fra krop til krop. Og det fine er, at lige netop den her kompetence smitter. Nogle ting skal man bare opleve én gang for at kunne kopiere og videreføre det.

5. Øvelse gør ikke nødvendigvis mester

… men tit gør det. Og her handler det ikke om, hvor mange gange man har haft sex, men om hvor nysgerrig og vågen man har været undervejs. Nogle mennesker har kun ét gear, når de knalder – én måde, det foregår på. Gab. Ikke et ondt ord om sex med den samme hele livet. Det kan man sagtens blive en dygtig elsker af. Men min oplevelse er, at mennesker oftest bliver mere opfindsomme af at have sex med mange, fordi man indsamler indtryk fra mange.

6. Der findes naturtalenter

Lige såvel som der er vidunderbørn i musikkens verden, findes der folk, der bare er naturtalenter udi sex. Som er fri og flydende i deres udtryk, ét med deres krop og 100 procent tilstede. Sådan nogle kan der være langt imellem, men når man møder dem, er man ikke i tvivl. Og de er ikke bare dejlige at møde, men skønne at lære fra.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics