Foto: Det Bedste Danske Album Nogensinde

Starter i dag: For første gang skal Danmarks bedste album nogensinde kåres – af dig

Facebook-siden Det Bedste Danske Album Nogensinde vil fra i dag og hen over sommeren lave i daglige afstemninger for at finde Danmarks bedste album.

Musikalsk er der et pænt stykke mellem Trentemøller og Tessa. Umiddelbart kunne man måske sige, at de to musikere slet ikke kan sammenlignes – slet ikke med det for øje at afgøre, hvem af dem der er bedst.

Men fra i dag kan det nu meget vel ske, at de havner i en duel. En Facebook-duel vel at mærke, som er en del af et ambitiøst nyt projekt, der gennem seks daglige og tilfældige en-mod-en afstemninger forsøger at finde Danmarks bedste album nogensinde.

Og så kan man selvfølgelig diskutere, om det bedste egentlig er det samme som majoritetens holdning. Men det er vist også meningen med det hele – at sætte lidt fut i en ellers stendød musiksommer.

Den varslede duel mellem Burnin Red Ivanhoes ‘W.W.W’ og Mews ‘Frengers’ har i hvert fald potentiale til få feinsmeckerfolket til at fare i flint.

Manden bag initiativet, Kjartan F. Stolberg, er en selverklæret musiknørd og anmelder på Soundvenue, og han fortæller, at han savnede et musikrelateret projekt at fordybe sig i.

“Jeg fik idéen til projektet, fordi jeg gerne vil videreformidle spændvidden af dansk musik. Jeg har været ret inspireret af den tyske side The Greatest Album of All Time og tænkte, at det var oplagt med en dansk pendant. Jeg elsker at se musikdiskussioner udfolde sig og håber inderligt, at folk vil interagere med passion i denne afstemning,” siger Kjarten F. Stolberg.

Til daglig studerer Kjartan F. Stolberg Moderne Kultur og Kulturformidling på Københavns Universitet. Foto: Emilie Cosmi

I alt er der lagt op til, at 2.048 forskellige albums skal krydse klinger på tværs af musikhistorie og genrer. Alt er som udgangspunkt med i puljen, så længe det har gjort sig gældende på den danske musikscene gennem årene. Men i sidste ende er det altså folkets stemme, der tæller.

Og selvom P3 tilbage i 2013 forsøgte sig med en lignende afstemningsmanøvre og kårede ‘Danmarkshistoriens bedste album’ med hjælp fra 12.200 lyttere, er det Kjartan F. Stolbergs forhåbning at nå endnu bredere ud med den nye afstemning.

Første afstemning startede i dag kl. 7 lige her, og slaget står såmænd mellem indiebandet Speaker Bite Me’s album ‘If Love Is Missing It Must Be Imposed’ fra 2000 og vestegnsrapperne Suspekts ‘V’ fra 2014.

Find mere om
Footer graphics