Modeshow af Ganni, som er et af de danske tøjmærker, der bliver solgt mest secondhand Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix.

Ryd op i klædeskabet – Tise gør det muligt for danskere at sælge genbrugstøj til Sverige og Finland

Secondhandmarkedet vokser som aldrig før – og nu kan du handle genbrugstøj på tværs af Norden med et enkelt klik.

Lige nu er hele modeindustriens vækstkomet secondhand. Alle vil have genbrug, både af økonomiske og miljø- og klimamæssige årsager. Den trend ser kun ud til at stige de næste år. Derfor åbner den skandinaviske secondhandplatform Tise nu op for, at danske brugere kan sælge deres garderobe til Sverige og Finland, samtidig med at de kan købe fra Sverige. Gradvist vil der blive åbnet mere op for handel på tværs af alle Tises markeder i Norden.

“Der sker pt. meget på det danske secondhandmarked jævnfør Vinteds opkøb af danske Trendsales. Derfor ser vi det som det optimale tidspunkt at drage fordel af, at vi er et nordisk selskab, ved at åbne op for landegrænserne og gøre det muligt for vores brugere at handle på tværs af vores markeder,” siger den danske landechef for Tise, Lærke Djernæs, i en pressemeddelelse.

Fashionistaer kigger efter København

Nyheden er især god for de danske brugere, der sælger ud af klædeskabet, mener Lærke Djernæs, der siger, at chancerne for at få solgt sit genbrugstøj vil stige markant.

“De andre lande i Norden kigger enormt meget mod København for inspiration. Nogle af de største fashion brands i Norden, som er mest populære, og hvor der er den største efterspørgsel, er danske.”

Siden Tises app blev lanceret, har knap 500.000 danske brugere fundet vej dertil.

I Finland og Sverige er der yderligere en brugerbase på knap én million nye brugere, som danskerne altså nu får mulighed for at handle med.

Find mere om
Footer graphics