Superkræfter eller ej – fysisk aktivitet virker for alle!
Radio & podcast
menu-close

Vigtigheden af fysisk aktivitet: Superkræfter eller ej – fysisk aktivitet virker for alle!

7. august 2019 | | En del af serien Diagnosen

Ph.d. i psykologi og ekspert i fysisk aktivitet, Jim Toft, er gæst i studiet for at tale om, hvilken positiv indvirkning fysisk aktivitet kan have i stort set alle aspekter af livet.

Morten Pedersen og Jasper Ritz er så heldige begge to at have diagnoser. Jasper er TV-vært, og Morten er selvstændig.

Afspil podcast

Kan man træne og bruge fysisk aktivitet som behandling for sin diagnose? Jasper Ritz og Morten Pedersen har besøg af Jim Toft, der har en ph.d. i psykologi og er ekspert i fysisk aktivitet som behandlingsmetode. Han understreger, at det er op til den enkelte, hvilken slags træning der virker bedst, men at stort set al forskning viser, at fysisk aktivitet gør en forskel, uanset hvem man er, og hvilken form for aktivitet eller træning man benytter sig af.

‘Diagnosen’ får en masse gode råd og værktøjer til at få træningstøjet på og komme af sted – for der er masser af fordele ved at bevæge sig. Så lyt med i denne episode af ‘Diagnosen’ med Jim Toft.

Om podcasten: 

Morten Pedersen og Jasper Ritz er så heldige begge at have diagnoser. Det er de glade for, det har givet dem en masse ekstra i livet. Selvom der er ting, der er svære og udfordrende, er der også mange positive aspekter ved livet med en diagnose. I podcastserien ‘Diagnosen’ sætter Morten Pedersen og Jasper Ritz derfor fokus på det positive ved livet med en diagnose. Man kan nemlig sagtens blive til noget alligevel.

Med udgangspunkt i ADHD, som de begge har, vil de tale med en række gæster, som også får det bedste ud af deres diagnoser. Jasper Ritz er TV-vært, og Morten Pedersen er selvstændig, begge har de oplevet, hvordan deres diagnose har givet dem flere forspring i livet.

I tredje sæson af ‘Diagnosen’ skal Morten Pedersen og Jasper Ritz ud og finde behandlingsalternativer til medicinen. Hvordan håndterer deres lyttere, når det flimrer? De skal vinterbade, meditere, træne og omlægge deres kost for at udfordre deres diagnoser, og de skal tale med eksperter om det hele.

Lyt til alle afsnit af ‘Diagnosen’ i iTunes her.

Foto: Lin Bak

Morten Pedersen & Jasper Ritz

Morten Pedersen og Jasper Ritz er så heldige begge to at have diagnoser. Jasper er TV-vært, og Morten er selvstændig.