Rapperen Yepha om at have angst: “Jeg følte, at Yepha var død, og at jeg ikke vidste, hvem Jeppe var”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Rapperen Yepha om at have angst: “Jeg følte, at Yepha var død, og at jeg ikke vidste, hvem Jeppe var”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I denne nye episode af podcasten ‘Bucket List’ har Le Gammeltoft besøg af musikeren Yepha til en snak om mental sundhed og drømmen om en skuespilleruddannelse i USA.

Sponsoreret af:
Kultur En del af serien:

Bucket List

I podcastserien ‘Bucket List’ sætter vært Le Gammeltoft tingene på spidsen ved at bede sin gæst skrive en såkaldt bucket list: En liste over, hvad man gerne vil nå, før man dør. Samtalen bliver både munter, seriøs og rørende, når der tales liv, død, familie, karriere, kærlighed og alt det indimellem.

Jeppe Wahlstrøm har levet det ægte rapstjerneliv. Bedre kendt under kunsternavnet Yepha var han en uundgåelig del af rapscenen med sin trofaste makker UFO i starten af 2000’erne.

Efter UFO Yepha gik fra hinanden, forsatte Jeppe Wahlstrøm karrieren og lavede blandt andet ’Skub til taget’ med Morten Hampenberg, men det blev sværere og sværere at tro på sin egen intuition.

“Jeg følte, at Yepha var død, og jeg vidste ikke, hvem Jeppe var,” fortæller han. 

Jeppe Wahlstrøm mistede lysten til at jagte sin plads i spotlyset, og han fik også flere slemme angstanfald, der blev siddende i kroppen:

“Jeg lavede musik, som jeg ikke rigtig følte, og som jeg ikke havde nok tro på. Jeg blev bange for, hvad folk syntes om det, så jeg udgav det ikke.”

Han besluttede sig derfor for at få professionel hjælp, hvilket aldrig har skræmt ham. Angst har også længe været en del af Jeppe Wahlstrøms liv, og det har stadig en effekt på hans hverdag. Blandt andet gør det, at valget mellem et klassisk familieliv og karrieren er uoverskueligt.

“Jeg er bange for at skulle have familie, børn, kæreste, men det vil jeg også gerne samtidigt,” siger han.

Jeppe Wahlstrøm har med egne ord fået ‘god energi’ igen. Han arbejder på musik med den rigtige følelse denne gang. Overskuddet bruger han også på at dykke ned i skuespillet. En teenagedrøm han har udlevet siden 2014.

“Skuespillet har ligget der, siden jeg startede med musikken. Jeg havde en lille rolle i noget, fordi de skulle bruge nogle fra rappermiljøet, og der startede tanken, at det gad jeg godt.”’

Jeppe Wahlstrøm har trænet skuespillet meget, og drømmen om en uddannelse i New York, hvor han dedikerer sig til faget, er også på hans Bucket List.


Vært:
Le Gammeltoft

Producer:
Katja Grande

Redaktør:
Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics