Henrik Palle, Peter Bjelskou og Thomas Winding

‘Poprefleksioner’: Ny bog om Thomas Winding fortæller historien om et nyskabende menneske

‘Poprefleksioner’: Ny bog om Thomas Winding fortæller historien om et nyskabende menneske

Stemmen, kunstneren og nyskaberen Thomas Winding er omdrejningspunktet for dette afsnit af ‘Poprefleksioner’.

Kultur En del af serien:

Poprefleksioner

I podcast-serien 'Poprefleksioner' inviterer vært Peter Bjelskou gæster i studiet og behandler nogle af de største fænomener indenfor amerikansk populærkultur. Serien dykker ned i aktuelle emner og trækker også tråde tilbage i historien.

Peter Bjelskou er uddannet ph.d. i amerikanske studier fra State University of New York og har undervist på flere danske og amerikanske universiteter. I 2014 udgav han bogen 'Branded Women in U.S. Television: When People Become Corporations', om hvordan amerikanske TV-programmer bruges til at markedsføre brands og produkter – lige fra 1950’ernes sit-coms og quizprogrammer til nutidige realityshows som 'The Real Housewives of New York City'.

I denne episode har Peter Bjelskou besøg af musiker Kasper Winding og forfatter og tv-redaktør på Politiken, Henrik Palle, til en samtale om Palles nye bog, der handler om DR’s mest ikoniske stemme og elskede børne-tv-vært, Thomas Winding.

Det bliver en spændende og alsidig snak om processen med at skrive en fyldestgørende bog om et multitalent, som ifølge Mikael Bertelsen ”har taget det bedste fra teatrets, jazzens, og billedkunstens verden og lavet det om til euforiserende børne-tv og bøger” og om kunstens og kunstnerens rolle i verden. Undervejs lytter vi til musik af Kasper Winding og slutter med en spoken-word-optagelse med ‘stemmen’ himself, Thomas Winding.

Footer graphics