Anne Mette Lundtofte, Jevgeni Jevsikov og Peter Bjelskou

‘Poprefleksioner’: Hvorfor elsker vi New York så højt?

‘Poprefleksioner’: Hvorfor elsker vi New York så højt?

I denne episode undersøger Peter Bjelskou, hvorfor New York virker stadigt mere tiltrækkende på danskere, og for mange er blevet yndlingsdestinationen for ferierejser, uddannelse, praktikophold og opstart af nye virksomheder.

Livsstil En del af serien:

Poprefleksioner

I podcast-serien 'Poprefleksioner' inviterer vært Peter Bjelskou gæster i studiet og behandler nogle af de største fænomener indenfor amerikansk populærkultur. Serien dykker ned i aktuelle emner og trækker også tråde tilbage i historien.

Peter Bjelskou er uddannet ph.d. i amerikanske studier fra State University of New York og har undervist på flere danske og amerikanske universiteter. I 2014 udgav han bogen 'Branded Women in U.S. Television: When People Become Corporations', om hvordan amerikanske TV-programmer bruges til at markedsføre brands og produkter – lige fra 1950’ernes sit-coms og quizprogrammer til nutidige realityshows som 'The Real Housewives of New York City'.

Han har inviteret forfatter Anne Mette Lundtofte og skuespiller Jevgeni Jevsikov i studiet til en snak om deres egne erfaringer med at bo og arbejde i byen. Jevgeni er uddannet fra William Esper Studio og Anne Mette er bl.a. forfatter til bogen ‘New York, New York: Ti Vandringer i Ti Newyorkeres Fodspor’ (2009) og tidligere bosat i New York i 13 år, hvor hun opnåede en Ph.d. i litteraturvidenskab fra New York University. 

Vært Peter Bjelskou har selv boet i New York i en årrække og bl.a. undervist på flere universiteter i byen. De krydrer samtalen med de sange, der bedst illustrerer deres forhold til New York.

Find mere om
Footer graphics