Jonatan Leer

‘Poprefleksioner’: Mad som kulturel markør og kampen om foie gras

‘Poprefleksioner’: Mad som kulturel markør og kampen om foie gras

Madforsker Jonatan Leer er i studiet til en snak om mad som kulturelt fænomen.

Livsstil En del af serien:

Poprefleksioner

I podcast-serien 'Poprefleksioner' inviterer vært Peter Bjelskou gæster i studiet og behandler nogle af de største fænomener indenfor amerikansk populærkultur. Serien dykker ned i aktuelle emner og trækker også tråde tilbage i historien.

Peter Bjelskou er uddannet ph.d. i amerikanske studier fra State University of New York og har undervist på flere danske og amerikanske universiteter. I 2014 udgav han bogen 'Branded Women in U.S. Television: When People Become Corporations', om hvordan amerikanske TV-programmer bruges til at markedsføre brands og produkter – lige fra 1950’ernes sit-coms og quizprogrammer til nutidige realityshows som 'The Real Housewives of New York City'.

I denne episode har Peter Bjelskou besøg af madforsker Jonatan Leer til en snak om mad som kulturelt fænomen. De taler blandt andet om mandlige tv-kokkes meget forskellige bud på den moderne maskulinitet, om hvordan vores madforbrug fortæller, hvem vi er, og om hvordan den franske delikatesse foie gras (fedtleveren fra tvangsfodrede gæs og ænder) blev den centrale kampplads for et nationalt fransk opgør mod EU.

Undervejs lyttes der til en række madinspirerede musikstykker, lige fra Diana Ross and the Supremes’ ‘Buttered Popcorn’ til Kelis’ ‘Milkshake’.

Velbekomme!

Find mere om
Footer graphics