Anne Dvinge

‘Poprefleksioner’: Lille start-up bringer livemusikken hjem i folks stuer

‘Poprefleksioner’: Lille start-up bringer livemusikken hjem i folks stuer

Vært Peter Bjelskou behandler populærkulturen, i denne uge onlineplatformen Low-Fi. Et community og en online markedsplads for brugerskabte koncerter mellem musikere og musikelskere.

Livsstil En del af serien:

Poprefleksioner

I podcast-serien 'Poprefleksioner' inviterer vært Peter Bjelskou gæster i studiet og behandler nogle af de største fænomener indenfor amerikansk populærkultur. Serien dykker ned i aktuelle emner og trækker også tråde tilbage i historien.

Peter Bjelskou er uddannet ph.d. i amerikanske studier fra State University of New York og har undervist på flere danske og amerikanske universiteter. I 2014 udgav han bogen 'Branded Women in U.S. Television: When People Become Corporations', om hvordan amerikanske TV-programmer bruges til at markedsføre brands og produkter – lige fra 1950’ernes sit-coms og quizprogrammer til nutidige realityshows som 'The Real Housewives of New York City'.

Internettet giver som bekendt mulighed for at konkurrere med mange dele af den etablerede musikbranche, hvor blandt andet pladeselskaber, etablerede radiostationer og konventionelle koncertsteder og bookingbureauer oplever disruption vidt og bredt.

I denne episode taler Bjelskou med Anne Dvinge, grundlægger og leder af onlineplatformen Low-Fi, som etablerer forbindelse mellem musikere og brugere af musik, primært ved at bringe livemusikken hjem i folks stuer og ud til arrangementer i virksomheder. Vi taler om Low-Fi’s opstart og udvikling, og om hvordan virksomheden skaber indtjeningsmuligheder for musikere, i en tid hvor musikstreaming kan gøre det svært for kunstnere at tjene penge. Vi præsenterer undervejs flere af de spændende solister og bands, som Low-Fi repræsenterer og lytter til musikeksempler.

Find mere om
Footer graphics