En lytter har skrevet ind om sin tilværelse som kvinde i slut-20’erne.
Hun er glad for sit liv med en tryg familie, et job, hun kan lide og kærlige veninder, og hun føler ikke, at hun mangler noget i sin hverdag. Men det føler hendes veninder. Ikke dem alle. Men en gruppe af veninderne, der har faste kærester, er forlovet eller har børn, presser på med, at lytteren også skal være i et forhold.
Hun bliver tagget i dating-opslag på Facebook og spurgt, om hun ikke skal tilmeldes til ’Bachelorette’, og er det egentlig velmenende eller nedladende konstant at blive konfronteret med, at andre vil lave om på ens liv?
Begge værter kan nikke genkendende til oplevelsen som single, og hvordan par omkring dem har spurgt ind til, hvordan kærlighedslivet ser ud hos dem.
Ida-Sophia kan selv huske, hvordan hun som single var glad og tilfreds med sit liv og ikke følte, at hun havde behov for en kæreste for at være lykkelig, men alligevel virkede det som om, at flere i hendes omgangskreds netop knyttede et lykkeligt og succesfyldt liv op på at være i et fast forhold.
”Jeg møder jo først min kæreste Simon, da jeg er 29. Og der kan jeg godt huske, at andre mennesker virkelig er begyndt at have ondt af mig. Kommentarer fra omgangskreds, kollegaer og familiemedlemmer, som næsten lægger hovedet på skrå, når de spørger mig, om der ikke er nogle søde fyrer på krogen,” siger Ida-Sophia.
Man er ikke ulykkelig, bare fordi man er single
Maria Jencel overvejer om, hvorvidt hun selv er skyldig i at tro, at hendes veninder sidder og er ensomme og kede af det der hjemme, fordi de ikke har en kæreste eller børn. Da hun var single, gjorde hun da også meget for at gøre opmærksom på, at et forhold var på vej.
“Jeg fik et enormt behov for at fortælle, at jeg var på vej til at få en kæreste. Jeg ville hele tiden være på vej til at date nogen, så når folk spurgte ind, så kunne jeg sige: ’Jeg ser jo en der er lidt sød, men jeg kan ikke sige mere om det lige nu.’ Og hvis der så i en periode ikke var nogen, så fik jeg nærmest angst af det, for jeg vidste ikke hvad jeg skulle sige,” siger Maria Jencel.
Begge værter er enige om, at det at have en kæreste ikke er lig med, at man er ulykkelig, og at, hvis man kan genkende sig som en af veninderne, der lægger hovedet på skrå og tagger singler i dating-opslag, så skal man hellere være nysgerrig på, hvad der reelt sker i venindernes liv.
Lyt med og hør, hvad Ida-Sophia og Maria Jencels yndlings comfort-food – og hvorfor Maria føler sig lidt følsom og ’ægget’ for tiden i dette afsnit af ’112 For Venskaber’.
Ny sponsor
‘112 for Venskaber’ har fået en ny sponsor. Det er DM og MA – som er en fagforening og A-Kasse for humanistiske, naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige bachelorer, kandidater og studerende.
Fagforeningen DM er gratis det første år og koster derefter 20 kr./md. resten af din studietid (uanset din alder).
A-kassen MA er gratis i fem år af din studietid, så længe du er under 30 år.
Hvis du signer op gennem dette link, får du 500 kroner til studiebøger. Udover at det er helt gratis:
Er du blevet nysgerrig på de fordele du kan få som medlem af DM og MA, så kan du læse mere her.
Har du et venskabsdilemma, som du gerne vil have, at vi vender i podcasten, så skriv en mail til os på 112forvenskaber@heartbeats.dk