‘112 For Venskaber’ om navngivnings-drama blandt venner: ”I min venindegruppe har vi patent på babynavne”

Foto: Rita Kuhlmann

‘112 For Venskaber’ om navngivnings-drama blandt venner: ”I min venindegruppe har vi patent på babynavne”

I dagens afsnit diskuterer Ida-Sophia og Maria Jencel babynavne i venindegrupper. For kan man kan tillade sig at føle ejerskab over et navn? Og er man mere berettiget til det, hvis navnet er unikt?

Sponsoreret En del af serien:

112 For Venskaber

Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig - på sårbar, sjov og akavet vis - ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et venskab blive til fra ingenting.
Samtidig gør de deres bedste for at hjælpe dig, der lytter med, med dine venskabs-spørgsmål.

Dette er ‘112 For Venskaber’ - din venskabsambulance.

Babynavne er blevet et kontroversielt emne. Nogle søger nettet tørt for at finde helt enestående navne til deres børn, mens andre vender øjne af selvsamme unikke navne. I dagens dilemma sidder en lytter i klemme mellem sin veninde og søster, som begge har navngivet deres barn Oliver. 

Veninden er blevet ked af det over, at søsteren har brugt det samme babynavn som hende og er begyndt at sende screenshots af babyen rundt til deres fællesveninder, hvor hun skriver, hvor tarveligt det er at stjæle navne. Lytteren er i midten af det hele og har svært ved at finde at finde en god løsning.

”I min venindegruppe har vi patent på babynavne,” fortæller Ida-Sophia, der holder sine egne navneideer tæt.

”Jeg ville blive skidesur hvis du havde taget mit barns navn, men har man ikke haft snakken, så synes jeg heller ikke, at man kan blive sur over det.” siger hun. 

Maria Jencel, har det helt anderledes når det kommer til at ”låne” hinandens babynavne. Selvom hendes datter, Penelope Diamanti Athene, som det ser ud lige nu ikke deler navn med andre, ville hun ikke have noget imod, hvis nogen af hendes venner tog det. 

”Hvis du fik en pige og stjal alle min datters tre navne, ville jeg ikke kunne finde en negativ følelse i min krop omkring det. Jeg ville synes, det var sjovt,” fortæller hun til Ida-Sophia.

”Du må ikke sige det videre”

I podcasten hører vi også om en lytter, der fået nogle informationer at vide, som hun har lovet ikke at sige videre. Men hvad gør man, hvis man gerne vil konfrontere sin veninde om noget ubehageligt, hun har gjort, hvis ikke man kan fortælle, hvor man har det fra? Det diskuterer de to værter i episoden. 

”Jeg ville ikke vide det. Medmindre det er nogen af mine rigtig gode venner. For hvad skal jeg bruge informationen til, hvis jeg ikke må konfrontere personen?” Svarer Ida-Sophia.

Lyt med, når de to værter også taler, om hvordan deres begravelse skal se ud, og hvordan Ida-Sophia opdagede, at Maria Jencel kan tale græsk. 

Har du et venskabsdilemma, som du gerne vil have, at vi vender i podcasten, så skriv en mail til os på 112forvenskaber@heartbeats.dk.

Footer graphics