’112 For Venskaber’ får besøg af ‘Spice’ fra P3: ”Der var nogle måneder, hvor vi kun så hinanden på arbejdet”

’112 For Venskaber’ får besøg af ‘Spice’ fra P3: ”Der var nogle måneder, hvor vi kun så hinanden på arbejdet”

I dette afsnit har Ida-Sophia og Maria Jencel fået besøg af veninderne, og kollegaerne, Nikkie og Laila fra P3-programmet Spice. De deler ud af deres eget venskabs op – og nedture og fortæller bl.a. om en berygtet bryllups-episode og hvordan det er at arbejde sammen som veninder. Derudover hjælper de med at løse lytternes venskabs dilemmaer.

Sponsoreret En del af serien:

112 For Venskaber

Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig - på sårbar, sjov og akavet vis - ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et venskab blive til fra ingenting.
Samtidig gør de deres bedste for at hjælpe dig, der lytter med, med dine venskabs-spørgsmål.

Dette er ‘112 For Venskaber’ - din venskabsambulance.

Nikkie og Laila har mødt hinanden længe, før de blev kollegaer, tilbage i Svenstrup, hvor de begge er vokset op. 

”I vores lille bitte by er der ca. 6.000 indbyggere, og der er ikke andre, der ser ud som os, så vi vidste ligesom, hvem hinanden var,” fortæller Laila, om hvordan de blev veninder. 

”Vi begyndte at skrive sammen, da jeg fandt Lailas pung i bussen, og hun troede, at jeg havde stjålet den,” fortæller Nikkie grinende: ”Så har vi været veninder lige siden”.

Eller næsten lige siden. De to veninder har nemlig haft et enkelt fall-out, som de fortæller om i podcasten. Heldigvis blev de venner igen og senere værter på P3-programmet ‘Spice’.

I dag kan de stadigvæk komme op at toppes, men nu tager de konflikterne med det samme – noget, der også går igen i deres rådgivning til lytterne. Der svares blandt andet på, hvorvidt man må kommentere på venners fuldskab i byen, og om man må sige til sin veninde, at hun taler for meget om sin kæreste. 

Den gyldne middelvej – venskab eller kollegaskab?

De to venindepar har især én ting tilfælles, de arbejder nemlig sammen. De er derfor vant til at skulle balancere venskabet og kollegaskabet. Noget, der ikke altid er lige nemt, når man har hver sin måde at arbejde på. 

”Man lærer hinanden at kende på en anden måde, når man er kollegaer. Vi har brugt helt vildt meget energi på at finde ud af, hvordan vi hver især arbejder,” fortæller Nikkie, der selv er typen, som laver tingene last minute, hvorimod Laila altid er tre dage foran. 

”Vi har skændtes meget i studiet,” siger Laila og husker, hvordan de engang har fået skældud af deres redaktør, fordi man selv i radioen kunne høre, at de var uvenner.

Det tog dem også lidt tid at finde hinanden som venner igen efter, at de blev kollegaer.

”Der var lige et par måneder, hvor vi kun så hinanden på arbejdet. Men så tog vi os sammen og kom back on track – og nu er vi så også MEGET sammen,” fortæller Nikkie: ”Ja, det næsten for meget – vi er nærmest i et forhold.” 

Lyt med, når Spice gennemgår deres venskabs-CV, taler om at finde balancen mellem at være venner og kollegaer, og sammen med værterne besvarer jeres venskabsdilemmaer.

Har du et venskabsdilemma, som du gerne vil have, at vi vender i podcasten, så skriv en mail til os på 112forvenskaber@heartbeats.dk

Find mere om
Footer graphics