“Jeg skal have det på sort/hvid, hvis vores venskab er slut”

“Jeg skal have det på sort/hvid, hvis vores venskab er slut”

’112 For Venskaber’ får i dette afsnit besøg af Sinan Türkmen og Sille Nimholm. De besvarer lytterdilemmaer og udfylder venskabs CV’et. Der bliver bl.a. diskuteret aldersforskel i venskaber og hvad man gør når ens venner konstant roder i ens lejlighed.

Sponsoreret En del af serien:

112 For Venskaber

Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig - på sårbar, sjov og akavet vis - ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et venskab blive til fra ingenting.
Samtidig gør de deres bedste for at hjælpe dig, der lytter med, med dine venskabs-spørgsmål.

Dette er ‘112 For Venskaber’ - din venskabsambulance.

I dagens episode er der endnu en gang fint besøg i podcasten. Sinan Türkmen og Sille Nimholm er nemlig blevet inviteret ind i 112-studiet. 

De bliver samlet op af Ida-Sophia og Maria Jencel. I bilen fortæller venneparret, hvordan de mødte hinanden. De er begge gamle Paradise Hotel-deltagere, dog fra hver deres sæson, men Sinan Türkmen afslører på køreturen, at han var bange for Sille Nimholm, inden de blev venner.

”Hun virkede benhård, men efter jeg selv var med i TV, fandt jeg ud af, hvordan klippere kan få en til at fremstå,” fortæller han. Efter hans egen oplevelse i TV tog han derfor initiativ til at starte venskabet.

”Jeg synes, hun var mega sej og ikke som andre i realityverden.”

Sille Nimholm har også fundet en anderledes person i Sinan Türkmen.

”De fleste i realiyt-verdenen opsøger nye venner på baggrund af, hvad man kan få ud af dem, i stedet for at gå op i, om man kan lide hinanden,” siger hun.

Sådan er deres venskab ikke. Tværtimod deler de fxsjældent, når de hænger ud på Instagram fortæller Sinan Türkmen .

”Vi lever i nuet, når vi er sammen, og vi har ikke et behov for at vise hele verden, at vi er venner.”. 

Selvom de begge er enige om, at realityverden kan være overfladisk, er de også både uenige og forskellige på mange andre punkter. Det kommer til udtryk, da der i venskabs CV’et bliver spurgt ind til, hvor mange venner de har slået op med i løbet af deres liv. 

”Jeg har ikke gjort det så mange gange. Oftest er det bare faded, så finder man andre at lege med,” siger Sille Nimholm, mens Sinan Türkmen har en anden tilgang.

”Jeg har gjort det mange gange. Jeg skal have det på sort/hvid, at vi ikke længere er venner. Jeg synes det er behageligt at få closure.”

Mit hjem er mit tempel

Et af lytterdilemmaerne, som der i løbet af episoden besvares, handler om, hvorvidt man må bede sine venner om at rydde op efter sig selv, når de er på besøg. Lytterens venner kommer tit på besøg og roder en masse uden at rydde op igen og lytteren er ved at være godt træt af det. 

Den situation er ikke helt fremmed for Ida-Sophia, der engang har måtte skælde sin bedste ven ud, fordi han rodede for meget i hendes lejlighed. 

”På et tidspunkt fik jeg et lille flip. Jeg kunne høre at, jeg blev min egen mor, da jeg spurgte, om han troede, at tallerkenen selv kravlede ind i opvaskemaskinen.” 

Sinan Türkmen, der bor hos sin mor, fortæller, at han kun inviterer ’renlige’ venner hjem, som fx Sille Nimholm. 

”Jeg er glad for, at du er renlig, for normalt giver jeg ikke folk lov til at sidde i min seng, men jeg ve,d at du kører i bil og ikke i offentlig transport, hvor man sidder på de der mega beskidte sæder,” fortæller han.

”Min mors lejlighed er hendes tempel, så jeg vil ikke rode for meget rundt.”.

Sille Nimholm er heller ikke så god til at have gæster.

”Jeg gad godt at være sådan en, der sagde til mine venner, at de kunne komme hjem til mig dag og nat, men inderst inde føler jeg, at de ødelægger systemerne i mit hjem.”.

På trods af at venneparret er enige om, at venner ikke skal rode ens lejlighed til, er de uenige om, hvordan situationen skal håndteres. Maria Jencel spørger nemlig, om man skal sige det til sin ven eller lade det ligge, og her kommer venneparrets forskelligheder igen frem.

Sinan Türkmen vil ikke sige det, men Sille Nimholm vil.

”Jeg ville sige det. Jeg har sgu ikke nogle veninder, jeg ikke kan sige alt til.”

Lyt til hele afsnittet, for at høre Sinan Türkmen og Sille Nimholms venskabs CV, deres svar på alle lytterdilemmaerne og hvilken emoji de vil beskrive hinanden som. 

Find mere om
Footer graphics