Sammenligning blandt venner: “Vi har alle følt os som den grimme veninde”

Foto: Rita Kuhlmann

Sammenligning blandt venner: “Vi har alle følt os som den grimme veninde”

I dagens afsnit af ’112 For Venskaber’ diskuterer Ida-Sophia og Maria Jencel sammenligning i venskaber. Noget de begge kan genkende fra deres eget liv. De kommer med deres bedste tips til at håndtere misundelse og usikkerhed og deler ud af deres egne oplevelser på rejsen til at hvile mere i sig selv. 

Sponsoreret En del af serien:

112 For Venskaber

Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig - på sårbar, sjov og akavet vis - ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et venskab blive til fra ingenting.
Samtidig gør de deres bedste for at hjælpe dig, der lytter med, med dine venskabs-spørgsmål.

Dette er ‘112 For Venskaber’ - din venskabsambulance.

En lytter har skrevet ind til vores podcast ‘112 for venskaber’. Hun føler sig som den grimme veninde i hendes vennegruppe. Fyrene kigger ikke efter hende i byen, og hun er flere gange blevet spurgt, om hun er venindernes lillesøster. Selvom hun godt ved, at det ikke har noget med veninderne at gøre, fanger hun alligevel sig selv i at blive indebrændt. Derfor han hun skrevet ind til 112 for venskaber, for det er nemlig ikke så nemt ”bare” at elske sig selv. 

Begge værterne kan nikke genkendende til oplevelsen af at sammenligne sig med veninder.  

Maria Jencel fortæller om hendes venskab med en bestemt veninde, der er model:

”Jeg har ikke haft nogen usikkerhed i det herhjemme, men da vi skulle på ferie, gik det pludselig op for mig, at vi konstant ville være i bikini sammen – og der kom min usikkerhed op.”  

Maria valgte at aftabuisere hendes usikkerhed ved at fortælle veninden om det, og det endte med at blive en skøn ferie.

Og netop italesættelsen af ens følelser mener de to værter er vigtigt.

”Man skal ud af sit eget hoved – ellers vokser det sig til nye højder. Jeg kan blive fanget af en selvbevidsthed, som jeg kun kan komme fri af, hvis jeg italesætter det,” fortæller medvært Ida- Sophia.

Fjern fokus

Udover at italesætte ens tanker og følelser forslår Maria Jencel, at man skal prøve at flytte fokus fra ens usikkerheder over på noget, man er god til eller interesserer sig for.

”Jeg tror, det er en god ide at dykke ned i, hvem man egentlig vil være. For jo mere energi og fokus du giver til din personlighed, dine værdier og dine interesser, jo mindre tid og energi har du til at fokusere på dit udseende og dine usikkerheder.”

Netop dét har Ida-Sophia gjort.

”Når jeg går på gaden og ser på én, hvor jeg tænker ’ej hvor gad jeg godt ligne dig’, så siger jeg til mig selv, at jeg jo er skide sjov og god til at skrive – og så går jeg pænt videre.” 

Ida- Sophia understreger også, hvor vigtigt det er at lære at tale ordentligt til sig selv og fortæller om hendes eget (lidt utraditionelle) trick til at komme i mål med at snakke pænt om sig selv. 

”Jeg prøver at se mig selv som en lille sød M&M-figur, der bare prøver at være et menneske i verden og få tingene til at lykkedes.”  Det er nemlig svært at tale grimt til en M&M.

Lyt med, når de to værter også snakker, om hvilket fantasidyr de bedst kunne tænke sig, Marias holdning til bagvendte kasketter, og hvorfor man ikke altid skal kommentere på, når folk gør noget nyt ved deres udseende.

Har du et venskabsdilemma, som du gerne vil have, at vi vender i podcasten, så skriv en mail til os på 112forvenskaber@heartbeats.dk

Footer graphics