‘112 For Venskaber’ om at have for mange venner: ”Jeg følte, at jeg levede et dobbeltliv” 

Foto: Rita Kuhlmann

‘112 For Venskaber’ om at have for mange venner: ”Jeg følte, at jeg levede et dobbeltliv” 

I denne episode snakker Ida-Sophia og Maria Jencel om dét at have for mange venner. Et emne der af mange vil ses som et luksusproblem, men i virkeligheden kan være enormt stressende og ofte bunder i, at man ikke tør sige fra.

Sponsoreret En del af serien:

112 For Venskaber

Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig - på sårbar, sjov og akavet vis - ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et venskab blive til fra ingenting.
Samtidig gør de deres bedste for at hjælpe dig, der lytter med, med dine venskabs-spørgsmål.

Dette er ‘112 For Venskaber’ - din venskabsambulance.

En lytter har skrevet ind med et dilemma, som hun synes er lidt skamfuldt. Hun er bange for at lyde arrogant eller privilegieblind. Hun har nemlig for mange veninder. Og hvad gør man, når man holder lige meget af alle sine venner, gerne vil være en god veninde overfor dem, men ikke har nok timer på døgnet til det? Det taler Maria Jencel og Ida-Sophia om i dagens afsnit. 

Først og fremmest får de to værter gjort det klart, at dilemmaet IKKE er et luksusproblem som man skal skamme sig over.

”Det er en reel problemstilling. Det kan være sindssygt stressende og udmattende,” fortæller Ida-Sophia, som mener, at det er en vigtig og overset vinkel i venskaber.

Begge værter har tidligere stået i lignende situationer, men har erfaret, at de ikke har temperamentet til at have så store vennegrupper.

”Jeg følte mig lidt tom. Jeg kom aldrig rigtig i dybden i relationerne,” siger Ida-Sophia, der aktivt valgte den store venindegruppe fra ved ikke at invitere dem til sin fødselsdag.

Maria Jencel har også haft svært ved at håndtere de store vennegrupper og fortæller, hvordan hun næsten levede et dobbeltliv i frygt for, at hendes veninder ville tro, at hun ikke værdsatte deres tid og venskab.

”Jeg turde næsten ikke snakke om mine andre venner, fordi jeg ikke ville ”afsløre”, at jeg måske havde andre bedsteveninder. Jeg følte, at jeg førte dem alle bag lyset.” fortæller hun.

Det handler om tid

Hvis Maria Jencel og Ida-Sophia havde uendelig med tid, ville de genoptage en masse forliste venskaber. Det kræver nemlig tid at holde venskaber i live.

”De tabte venskaber er jo på en måde også en lille sorg man bærer rundt på, særligt hvis det er nogen, man har brugt meget tid med, men er blevet nødt til at give slip på,” siger Ida-Sophia. 

”Jeg gav mig selv halvt og var ikke en god veninde for nogen af dem. De var heller ikke gode veninder for mig, for jeg havde ikke tid til at sætte dem ind i, hvad der forgik i mit liv,” fortæller Maria Jencel om hendes tid i en stor venindegruppe.

”I sidste ende handler det om, hvorvidt du vil bruge din tid på at være en rigtig god bedste veninde for få eller en lidt dårligere veninde for mange.”

Lyt med, når de to værter også taler om underlige talenter, hvorvidt man er et andenrangs menneske hvis man ikke har en hobby, dengang Maria Jencel næsten var caster til ’En Kongelig Affære’, og om Ida-Sophia mon skal begive sig ud i en karriere som autografjæger. 

Har du et venskabsdilemma, som du gerne vil have, at vi vender i podcasten, så skriv en mail til os på 112forvenskaber@heartbeats.dk

Find mere om
Footer graphics