Jens Hjorth Larsen

Hvordan går det?: Ny podcast undersøger, hvordan vi egentlig går og har det

Eller vælg, hvor du vil lytte
Jens Hjorth-Larsen Foto: Rita Kuhlmann

Hvordan går det?: Ny podcast undersøger, hvordan vi egentlig går og har det

Eller vælg, hvor du vil lytte

Vært Jens Hjorth-Larsen har inviteret professor i mental sundhedsfremme Vibeke Koushede i studiet for at finde ud af hvordan danskerne går og har det.

Livsstil En del af serien:

Hvordan går det?

Vi har aldrig haft bedre forudsætninger for at have det godt. Men har vi det godt nok? Alt imens vi aldrig har været friere, rigere og mere forbundne, bliver flere og flere ramt af stress, depression og angst. Mange af os har en følelse af, at vi ikke har helt styr på livet. At vi er for meget oppe i vores eget hoved og halter efter det meningsfulde og lykkelige liv. At livet er dét, der sker lige nu og her, mens vi har travlt med at lægge andre planer.

I “Hvordan går det?” undersøger Jens Hjorth-Larsen, hvordan danskerne egentlig går og har det, og hvordan vi kan få det endnu bedre.

I mange år gik Jens Hjorth-Larsen med følelsen af, at der var et eller andet, der var grueligt galt. Jens gik med følelsen af, at livet ikke helt levede op til de forventninger, han stillede til det. Når han kiggede omkring sig, mente han, at han havde alle forudsætninger for at have det godt, men alligevel var der altid et eller andet, der kunne være bedre. Lige meget hvad han gjorde, var følelsen af utilstrækkelighed altid til stede.

Der er nok mange, der kan genkende følelsen af ikke at have det “godt nok”, uden at det så betyder, at man går og lider af en depressionsdiagnose. Men hvad skal vi egentlig gøre for at få det bedre? Eller i hvert fald slippe af med følelsen af utilstrækkelighed? Det er netop det, der er omdrejningspunktet for vores nye podcast ‘Hvordan går det?’. I hvert afsnit inviterer Jens en gæst i studiet, der kan hjælpe os med at forstå, hvordan vi går og har det, og hvad vi kan gøre for at få det bedre.

I dette første afsnit skal vi have stillet diagnosen. For hvordan går danskerne egentlig og har det? For at hjælpe os med at stille diagnosen har vi inviteret Vibeke Koushede i studiet. Vibeke er oprindeligt jordemoder, har en ph.d fra det farmaceutiske fakultet, men har i mange år forsket i mental sundhed, og er nu leder af institut for psykologi på Københavns Universitet.

Footer graphics