Søren Harnow Klausen

Lykkeforsker Søren Harnow Klausen: “Det som Svend Brinkmann kalder “Stå Fast” kræver en stor mængde personlig kontrol”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Søren Harnow Klausen

Lykkeforsker Søren Harnow Klausen: “Det som Svend Brinkmann kalder “Stå Fast” kræver en stor mængde personlig kontrol”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Selvudviklingen har i de senere år fået et dårligt ry. Men hvis man ønsker sig et godt og lykkeligt liv, er den bidende nødvendig.

Livsstil En del af serien:

Hvordan går det?

Vi har aldrig haft bedre forudsætninger for at have det godt. Men har vi det godt nok? Alt imens vi aldrig har været friere, rigere og mere forbundne, bliver flere og flere ramt af stress, depression og angst. Mange af os har en følelse af, at vi ikke har helt styr på livet. At vi er for meget oppe i vores eget hoved og halter efter det meningsfulde og lykkelige liv. At livet er dét, der sker lige nu og her, mens vi har travlt med at lægge andre planer.

I “Hvordan går det?” undersøger Jens Hjorth-Larsen, hvordan danskerne egentlig går og har det, og hvordan vi kan få det endnu bedre.

Psykologiprofessor Svend Brinkmann stormede ind på selvudviklingsscenen med budskabet om, at selvudviklingen skulle lægges på hylden, og at enhver form for lykkejagt var skadelig for ens mentale sundhed. Lykkeforsker Søren Harnow Klausen ser lidt anderledes på selvudviklingen end Brinkmann. For Søren er det vigtigt, at vi undersøger, hvad der skal til for at få det godt nok, og det kræver altså en refleksion over os selv og vores forhold til omgivelserne.

Søren Harnow Klausen er gæst hos vært Jens Hjorth-Larsen i podcasten ‘Hvordan går det?’ for tale om, hvad det er for nogle ting, der gør os lykkelige. Tid, penge, venskaber og sociale relationer er alle væsentlige faktorer, men den vigtigste pointe er, at vi selv spiller en rolle, fordi lykken og det gode liv formes af ting, som for de fleste er indenfor rækkevidde.

Find mere om
Footer graphics