niels overgaard

Journalist Niels Overgaard: “Når du kysser dit barn, skal du minde dig selv om, at det er et menneske, der en dag skal dø”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Journalist Niels Overgaard: “Når du kysser dit barn, skal du minde dig selv om, at det er et menneske, der en dag skal dø”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af ‘Hvordan går det?’ får du en grundig indføring i, hvordan stoicismen kan bane vejen for et meningsfyldt liv.

Livsstil En del af serien:

Hvordan går det?

Vi har aldrig haft bedre forudsætninger for at have det godt. Men har vi det godt nok? Alt imens vi aldrig har været friere, rigere og mere forbundne, bliver flere og flere ramt af stress, depression og angst. Mange af os har en følelse af, at vi ikke har helt styr på livet. At vi er for meget oppe i vores eget hoved og halter efter det meningsfulde og lykkelige liv. At livet er dét, der sker lige nu og her, mens vi har travlt med at lægge andre planer.

I “Hvordan går det?” undersøger Jens Hjorth-Larsen, hvordan danskerne egentlig går og har det, og hvordan vi kan få det endnu bedre.

Den gamle græske stoiske filosofi anbefaler negativ visualisering som led i at opnå større indre ro. Det kunne eksempelvis være at minde sig selv om egen eller ens nærmestes dødelighed. Det kan lyde voldsomt eller fatalistisk, men formålet er en bevidstliggørelse af den tid, vi har sammen, så vi får mest ud af den.

Journalist Niels Overgaard har skrevet bogen, ‘Det hele handler ikke om dig’, som er en introduktion til de stoiske principper. Epiktet, Seneca og den romerske kejser Marcus Aurelius har alle skrevet sig ind i den stoiske tradition, som stammer helt tilbage fra Sokrates, og i den mere end 2.000 år gamle livsfilosofi er der hjælp at hente, hvis man søger selvudvikling.

I dette afsnit af ‘Hvordan går det?’ bliver du introduceret til Niels Overgaards bog og hans fem stoiske principper til et meningsfyldt liv.

Find mere om
Footer graphics