tech hjerne

‘Hvem bestemmer i morgen?’ om kunstig intelligens: “Vi bliver nødt til at sætte grænser for teknologien, hvis vi vil udvikle os som mennesker”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: David Rohde Hennings

‘Hvem bestemmer i morgen?’ om kunstig intelligens: “Vi bliver nødt til at sætte grænser for teknologien, hvis vi vil udvikle os som mennesker”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Fremtiden er her allerede. AI-assistenter kan hjælpe os med at holde styr på vores kalendre og med at træffe beslutninger. Men hvor går grænsen?

Sponsoreret En del af serien:

Hvem bestemmer i morgen?

En podcast om fremtidens ledelse og arbejdsplads. Sammen med vært Erik Korsvik Østergaard kigger vi 5-10 år ud i fremtiden for at finde ud af, hvem det er, der kommer til at sætte dagsordenen. I hvert afsnit sætter vi fokus på emner som distanceledelse, fake news, kunstig intelligens, social bevidsthed, diversitet og andre temaer, som fremtidens ledere skal balancere. Og så stiller vi selvfølgelig det helt store spørgsmål: Hvem bestemmer i morgen?

I dette afsnit af podcastserien ‘Hvem bestemmer i morgen?’ handler det om kunstig intelligens og teknologi i ledelse. I studiet får vært Erik Korsvik Østergaard besøg af Louise Opprud, fremtidsforsker og partner i Radius Distillery, og Kim Escherich, ekspert i kunstig intelligens hos IBM. De skal hjælpe os med at gøre os klogere på, hvad der nu og i fremtiden kan lade sig gøre med kunstig intelligens, og hvordan den kan hjælpe os med at træffe bedre beslutninger, med alt fra automatiserede email-svar og mødekalendre.

Vi besøger dog også bagsiden af medajlen, og spørger hvad vi gerne vil bruge kunstig intelligens til, og hvor vi skal sætte grænsen for teknologiens indtrængen i vores liv. Der er nemlig en overhængende fare for, at vi glemmer at udvikle os som mennesker, hvis vi overlader for meget til maskinerne. Og så stiller vi selvfølgelig spørgsmålet: Hvem bestemmer i morgen?

Hvis du vil læse mere om Louises arbejde med Copenhagen Future Works, kan du følge deres instagram @futureworkscph og på hendes LinkedIn

Kim Escherich driver til dagligt spisestedet Muldiverset sammen med sin kone. Det kan man besøge, når der igen bliver åbnet op for landets spisesteder. Du kan også tjekke Kims tidligere initiativ Fremvirke ud her.

Links

Footer graphics