digtial mand

Kunstig intelligens er på fremmarch: Gør det os i virkeligheden dummere? Lidt måske

Eller vælg, hvor du vil lytte

Kunstig intelligens er på fremmarch: Gør det os i virkeligheden dummere? Lidt måske

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af ‘Hvem bestemmer i morgen’ diskuterer vi, hvad vi mister som mennesker med øget digitalisering

Sponsoreret En del af serien:

Hvem bestemmer i morgen?

En podcast om fremtidens ledelse og arbejdsplads. Sammen med vært Erik Korsvik Østergaard kigger vi 5-10 år ud i fremtiden for at finde ud af, hvem det er, der kommer til at sætte dagsordenen. I hvert afsnit sætter vi fokus på emner som distanceledelse, fake news, kunstig intelligens, social bevidsthed, diversitet og andre temaer, som fremtidens ledere skal balancere. Og så stiller vi selvfølgelig det helt store spørgsmål: Hvem bestemmer i morgen?

Nye ledelsesformer tilbyder en overflod af digitale AI-assistenter, der skal hjælpe os til at træffe bedre beslutninger. Men hvor meget af ledelsesrummet skal vi overlade til de her softwareassistenter, og er der en risiko for, at for meget støtte fra automatisering og data-analyser gør os selv dummere som mennesker? Vi skal i hvert fald forholde os skeptiske og holde det etiske kompas på rette kurs, så vi hele tiden går kritisk til nye løsninger, om de så er menneskelige eller ej.

I dette afsnit af ledelsespodcasten ‘Hvem bestemmer i morgen?’ kigger vi på effekterne ved at læne sig meget op ad dataanalyser og AI-assistenter. Vi undersøger simpelthen om data gør os dummere. Til at hjælpe med den undersøgelse har vi inviteret psykolog og foredragsholder Anders Colding-Jørgensen og Daniel Hardt, Associate professor ved Department of Management, Society and Communication på CBS. Hardt har netop lanceret et kursus på Coursera om kunstig intelligens, som du kan finde her

Footer graphics