Erik Korsvik Østergaard

‘Hvem bestemmer i morgen?’: Er der brug for kvoter i bestyrelseslokalet?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: David Rohde Hennings

‘Hvem bestemmer i morgen?’: Er der brug for kvoter i bestyrelseslokalet?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Danmark er et af de eneste lande i EU uden kønskvoter i bestyrelserne. Burde vi indføre kvoter, så vi kan skabe mere diversitet?

Sponsoreret En del af serien:

Hvem bestemmer i morgen?

En podcast om fremtidens ledelse og arbejdsplads. Sammen med vært Erik Korsvik Østergaard kigger vi 5-10 år ud i fremtiden for at finde ud af, hvem det er, der kommer til at sætte dagsordenen. I hvert afsnit sætter vi fokus på emner som distanceledelse, fake news, kunstig intelligens, social bevidsthed, diversitet og andre temaer, som fremtidens ledere skal balancere. Og så stiller vi selvfølgelig det helt store spørgsmål: Hvem bestemmer i morgen?

Vi er klar med et nyt afsnit af vores podcastserie om fremtidens ledelse. Denne gang skal det handle om diversitet i bestyrelser. Danmark er et af de eneste lande i EU, som ikke har kønskvoter i bestyrelserne, og selv de lande der ikke har kvoter, har langt større repræsentation af kvinder i deres bestyrelser end i Danmark. Hvordan kan det være, og er det overhovedet vigtigt med en højere repræsentation af kvinder i landets bestyrelser?

Til at hjælpe med at besvare det spørgsmål har vi inviteret Jakob Stengel og Florence Villeseche i studiet. Jakob Stengel er CEO for konsulent- og headhunterfirmaet Case Rose og har arbejdet en del med at undersøge den bedste sammensætning i bestyrelseslokalet. Florence Villeseche er associate professor og akademisk leder for the Diversity and Difference Platform på CBS.

Footer graphics