fremtid

Bæredygtig kapitalisme og sunde virksomheder: Lune modefænomener eller oprigtig forandring?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Heartbeats

Bæredygtig kapitalisme og sunde virksomheder: Lune modefænomener eller oprigtig forandring?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvordan skabes sunde virksomheder? Og er sunde virksomheder overhovedet kompatible med virksomhedens formål om værdi og profit? Det ser vi nærmere på i dette afsnit af ledelsespodcasten ‘Hvem bestemmer i morgen?’

Sponsoreret En del af serien:

Hvem bestemmer i morgen?

En podcast om fremtidens ledelse og arbejdsplads. Sammen med vært Erik Korsvik Østergaard kigger vi 5-10 år ud i fremtiden for at finde ud af, hvem det er, der kommer til at sætte dagsordenen. I hvert afsnit sætter vi fokus på emner som distanceledelse, fake news, kunstig intelligens, social bevidsthed, diversitet og andre temaer, som fremtidens ledere skal balancere. Og så stiller vi selvfølgelig det helt store spørgsmål: Hvem bestemmer i morgen?

Hvordan skaber man sunde virksomheder, som tager sig godt af sine medarbejdere? Som stræber efter at gøre det bedst mulige for mennesker og at bidrage positivt til samfundet. Kan det overhovedet lade sig gøre, når virksomhedens formål er at skabe profit og værdi for sine kunder? Men man kan også spørge omvendt, kan fremtidens virksomheder overhovedet skabe profit og værdi for sine kunder, hvis de IKKE skaber et bæredygtigt arbejdsmiljø og bidrager positivt til forandring?

Der er i hvert fald meget der tyder på, at især de yngre medarbejdere begynder at stille større krav til virksomheden. Så hvis virksomhederne vil sikre sig den bedste arbejdskraft, må de også være klar på, at der skal ske forandringer på arbejdspladsen.

I dette afsnit af ‘Hvem bestemmer i morgen? diskuterer vi hvordan sunde virksomheder stimuleres, og hvordan man sørger for at få alle med på forandringen. For at hjælpe med den diskussion har vi besøg af beslutningsrådgiver og forfatter Alexandra Krautwald, der for nylig har udgivet bogen ‘Sunde penge’, Christian Ørsted, ledelsesrådgiver og forfatter til bøgerne ‘Livsfarlig ledelse’ og ‘Fatale forandringer’ og Henrik Søndergaard, Senior leader og Transformation catalyst hos Roche Innovation Center Copenhagen.

Footer graphics