Skuespiller Andreas Jessen: “Min far var et stort forbillede, som jeg ikke altid selv kan leve op til”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Andreas Jessen Foto: Rita Kuhlmann

Skuespiller Andreas Jessen: “Min far var et stort forbillede, som jeg ikke altid selv kan leve op til”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Andreas Jessen landede som otteårig sin første rolle i et teaterstykke på Amagerscenen i 1996. Det blev starten på en lang rejse ind i den danske filmindustri, fyldt med både op og nedture.

Sponsoreret En del af serien:

Rejsen

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af DSB. Ida-Sophia er 32-år og har i de seneste år har slået sit navn eftertrykkeligt fast i medieverdenen. 'Rejsen' danner ramme om en samtale med inspirerende mennesker om emner som musik, mad og bæredygtighed - om den rejse de har været på, og hvor rejsen fortsætter hen.

Efter sit gennembrud i 2011-julekalenderen ‘Ludvig og julemanden’ tog skuespiller Andreas Jessens liv fart.

Fra den ene dag til den anden gik hans liv fra en normal hverdag til at blive kimet ned 60 til 100 gange om dagen. Samtidig var hans far terminalt syg med kræft.

“Jeg blev jo jagtet (af pressen, red.) hver gang, jeg var ude i byen, og særligt når jeg prøvede at glemme, at jeg havde en far, der var terminalt syg,” fortæller den i dag 32-årige Andreas Jessen i dette afsnit af ‘Rejsen’ med Daniel ‘Drux’ Deletic.

Næste dag kunne skuespilleren finde sig selv i medierne.

“Så stod jeg og tudbrølede på åben gade, fordi det hele ramlede for mig. Jeg forstår godt, at den kulørte presse lever af sensationer. Jeg har tilgivet dem, men det var bare ikke særlig rart at opleve,” husker han.

Faderskabet har fyldt meget for Andreas Jessen, som for syv år siden selv blev far til en søn, kun et halvt år efter at hans egen far var gået bort:

“Jeg tænker meget tilbage på, hvordan min far var over for mig, fordi jeg synes, at han var et klasse-eksempel, som jeg ikke altid selv kan leve op til. Det fylder virkelig meget for mig at være en god forældre.”

Det er langtfra tilfældigt, at Andreas Jessen og Daniel ‘Drux’ Deletic mødes for at tale på den gamle Istedgade-bodega McKluud, hvor skuespilleren har brugt mange af sine aftener som ung.

Et sted, hvor han har haft store tanker og samtaler om livet.

Ville ikke være skuespiller

Selvom Andreas Jessen i dag har været med i en lang række film- og tv-serier, og karrieren går godt, var han længe overbevist om, at hans fremtid ikke var i spotlightet, men som arkitekt.

“Jeg drømte aldrig om at blive skuespiller. Det var sjovt, og så kunne jeg tjene penge til nye skateboards, men det var først, efter at jeg forgæves havde søgt ind på Design- og Arkitektskolen, at jeg opdagede, at jeg måske skulle åbne op for skuespillet,” fortæller han.

Andreas Jessen søgte – og kom ind i første forsøg på den eftertragtede uddannelse, der kun optager få elever årligt.

“Da jeg søgte ind på Skuespillerskolen, søgte jeg uden at føle, at det var liv eller død. Det, tror jeg, gav mig en ro, som gjorde, at jeg kom ind. Da jeg fik e-mailen, om at jeg var blevet optaget, vidste jeg, at det var det rigtige.”


Vært:
Danijel ‘Drux’ Deletic

Producer:
Oliver Ruby

Redaktør:
Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics