’Rejsen’ med musikeren Eloq: ”Dem, der kan lide mig, kan godt lide, at de slet ikke ved, hvad de får”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Anne Krogh-Andersen

’Rejsen’ med musikeren Eloq: ”Dem, der kan lide mig, kan godt lide, at de slet ikke ved, hvad de får”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af ‘Rejsen’ fortæller August Fenger Janson, måske bedre kendt som Eloq, om konstant at genopfinde sig selv og finde glæden i legen og de konstant nye projekter.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Rejsen

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af DSB. Ida-Sophia er 32-år og har i de seneste år har slået sit navn eftertrykkeligt fast i medieverdenen. 'Rejsen' danner ramme om en samtale med inspirerende mennesker om emner som musik, mad og bæredygtighed - om den rejse de har været på, og hvor rejsen fortsætter hen.

“Nogle mener, at man skal have et ‘tight brand’, men jeg har altid syntes, at det var røvsygt kun at lave én ting,” fortæller Eloq, der også går under det borgelige navn August Fenger Janson, der beviser, at han mener det, hvis man kigger på listen over hans bedrifter. 

Han har udgivet musik siden 2010 som Eloq og er medlem af producertrioen AVAVAV. Han er medstifter af Cheff Records, har produceret musik for Mø og Minds of 99, og han har lavet musik til film og serier. Og meget mere.

“Forestil dig, hvis Prince lavede 12 plader, der allesammen kun lød ligesom ’Purple Rain’,” siger han. 

“Jeg har ikke tænkt: ‘Okay, jeg skal kun lave én slags elektronisk musik.’ Jeg har simpelt hen prøvet at se, hvor meget Eloq kan blive til. Og det er en rodebutik nogle gange. Men jeg tror, at dem, der rigtig godt kan lide mig, nyder, at de ved slet ikke, hvad de får, når jeg åbner for godteposen.” 

Eloq er gæst i den nye episode af ’Rejsen’, hvor han taler med Danijel ’Drux’ Deletic om de mange kreative kriser og sejre, der har bragt ham til, hvor han er i dag.

Han har altid leget med musikken, siden han var helt lille. Som søn af en kendt dansk sangerinde og en svensk guitarist havde han let adgang til et trommesæt og sine forældres tourbus, der viste ham hele verden – som han siden selv har indtaget med sin musik.

Men for nogle år siden blev Eloq alligevel i tvivl om, hvad næste skridt skulle være. Hvilken musik skulle han lave? Skulle han måske helt stoppe med at lave musik? 

“Jeg kan da ikke bare skifte lyd,” tænkte han, indtil Niels Brandt fra The Minds of 99 mindede ham om, hvad han godt vidste i forvejen. 

“Se det sådan her; for to år siden havde du det som for to år siden, og så lavede du det. I dag er det to år efter, nu har du det sådan her, og så laver du noget andet,” rådgav forsangeren ham. 

“Det var så simpelt for mig. Jeg skal have lov til at gå fri fra folks forventninger og bare gå tilbage til at nyde ting, jeg godt kan lide,” fortæller han.

Det gør han i dag ved både at skabe plads til både Eloq og August.

“Der er en grænse for, hvad Eloq kan strække sig over, men så bruger jeg ‘August’ til for eksempel orkesterting, strygerting og seriemusik – det lidt mere officielle. Og så bliver Eloq til en legekasse.”

Og lege skal man altid, mener han, for hvis man glemmer at have det sjovt, “hvorfor fanden går man så ud ad døren hver dag?” spørger han.

Lige nu er det film- og seriemusik, der har hans opmærksomhed. Men der er også andre ting på musikprogrammet, fortæller Eloq, der efter planen udgiver en ny single i februar.


Vært:
Danijel ‘Drux’ Deletic

Producer:
Camilla Sager

Redaktør:
Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics