Peter Doherty besøger København med ny dokumentar om tilværelsen som skrøbelig rockstjerne med livstruende afhængighed

Mandag Den 18. marts markerer CPH:DOX den danske premiere af filmen ‘Peter Doherty: Stranger in my Own Skin’ med en særvisning, efterfulgt af en eksklusiv minikoncert og samtale med den legendariske rockstjerne selv.

Peter Doherty er rockstjerne af den gamle skole, med alt hvad det indebærer af sex, stoffer og en langefinger til alle, der prøver at rette dig ind. Han har om nogen dyrket myten om den udsvævende rockstjerne med en glubsk appetit på livet. Nu er han aktuel med en ny dokumentar, som bliver vist til filmfestivalen CPH:DOX.

Udover det tumultariske forhold til Kate Moss og adskillige fængselsbesøg har særligt et omfattende stofmisbrug hængt ved Dohertys persona i en sådan grad, at man må spørge sig selv, om Doherty er mest kendt som rockstjerne eller som misbruger.

Derfor, var det nok også de færreste der havde forventet at rocklegenden, der har gjort grin med døden siden han for første gang forelskede sig i heroinen, blev meget ældre end 27. 

Men det er kun den offentlig kendte sandhed om Doherty, og som i så mange andre sammenhænge, er der to sider af enhver fortælling. Heldigvis har Dohertys partner, Katia de Vidas, gennem de sidste 10 år indsamlet mere end 200 timers optagelser, som nu er blevet til filmen ‘Peter Doherty: Stranger in my Own Skin’. Optagelserne startede da Katia de Vidas første gang filmede Doherty som en del af Babyshambles i 2006. I løbet af det næste årti blev hun ved med at filme ham, og deres forhold udviklede sig til først et venskab og siden et kærlighedsforhold.

I filmen fortæller Doherty uden omsvøb om de stoffer, der har forfulgt ham i hele hans aktive karriere, og giver et indblik i, hvordan stofferne hænger uløseligt sammen med hans kreative åre. 

Efter filmen har du en unik mulighed for at komme endnu tættere på Doherty, når han giver en akustisk mini koncert med sin mangeårige guitarist Andrew Newlove. De vil sammen spille numre fra Dohertys rige bagkatalog, og efterfølgende vil Doherty fotælle om sin årelange kamp for at blive sit misbrug kvit. 

Det hele løber af stablen den 18. marts på Bremen Teater kl. 20:00.

Find mere om
Footer graphics