Julekalender akavet mobilepaye
Illustration: Nikolaj Egestorp

Julekalender: Min datter mener, en MobilePay-løsning er mindre akavet her i julen…

Hjemsendte Birgitte vil gerne bytte sine voksne børn til et par numre mindre, og børnene fra arbejdet til et par numre større. Eventuelt voksne.

Onsdag den 16. december

Lige nu har vi i afdelingen tre Cecilie’r og to Malte’r i selvisolation, fordi de har spillet padel tennis med en, som bor sammen med en, der spiller i band med en, der vist nok har corona. Som jeg har forstået det, er de alle fem taget i sam-isolation i Cecilie J’s forældres sommerhus i Nordsjælland uden net-forbindelse og forventes først tilbage efter jul.

Herhjemme er det stort set det samme. Som mor til en totalt usynlig hjemmeboende teenager og en lidt ældre udeboende og virkelig travl datter, kan man mildt sagt godt klappe puslebordet sammen og få sig en ny hobby. Min søn har stort set ikke været på sin efterskole eller i bad i år. Han bor på sit værelse, lever af Red Bull og riskiks, og tisser når vi sover. Jeg har foreslået, at vi kunne julehygge helt vildt og lave klæd-ud Tik Tok’er. Men jeg er åbenbart ikke et reelt eventyrligt alternativ til den Surf & Adventure-linje til næsten 10.000 kroner om måneden inklusiv tre aflyste skiture, som fortsat presser budgettet heftigt…

Min datter ser jeg heller ikke meget til. Hun er utrolig travl, smuk, sur og kreativ og på femte år i gang med at mærke efter. Da jeg spurgte, om hun ville have pakkekalender eller adventskalender, mærkede hun for eksempel lysten til en daglig MobilePay-løsning, ”fordi det var mindst akavet”. Jeg ved ikke, hvad det betyder. Men så gør vi sådan i år.  

Det vigtigste ved børn og julegaver er, at de kan byttes. Gaverne kan. Hvem der bare kunne bytte børn til et par numre mindre. Det er som om, at de er det eneste i mit liv, som jeg ikke længere kan passe, fordi de er blevet for store. Det gør noller i december, og så hjælper det lidt med et godt glas vin, mens man klapper det askebæger og krammer den grydelap, de lavede i julegaver i skolefritidsordningen engang for længe siden.

Nu har jeg købt padel tennis-bat til dem begge to i julegave. De kan byttes. Jeg har pyntet min søns vindue udefra med spray-sne og hjerter, mens han sov. Og så har jeg endelig været i Kvickly med alle de tomme flasker og har fået sendt julekort til alle Cecilie’rne og Malte’rne i sommerhuset. 

Hvad er padel tennis egentlig? Jeg vil også spille Padel tennis.

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Garnet er begyndt at stramme lidt omkring Birgittes glade jul. 52 år og hjemmearbejdende siden marts. Forude venter en lille, stille jul som ramme om hendes traditioner, glæde og nærmest overjordisk veloplagte julehumør.

Birgitte er her for dig. Alle hverdage frem til jul vil hun lukke julen ind og tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Velkommen til ‘Jul på Den gamle Hjemmearbejdsplads’.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics