Heartbeats crashede modeugen: Her er 10 ting, vi lærte

Modeller og designere er taget hjem, og de dyre klæder er pakket sammen for denne gang. Heartbeats var med i marken under modeugen og gør her status over de ting catwalken, backstagen og den frie bar har lært os.

Modeugen er slut, og det er tid til at gøre status. Heartbeats har været gæster på de bonede gulve, drukket af den frie bar og hængt ud med de kendte – men hvad lærte vi egentlig?

1. Børn er IKKE det nye sort

Kim Kardashian, Beyoncé og The Beckhams har længe slæbt deres børn med til modeshows, og i Danmark er det også blevet en ting, der rækker udover vores fatteevne. Børnene ligner alle nogen, der hellere vil ud og fange Pokémons, og forældrene har for travlt med at pacificere de små stakler, til at de kan holde øjnene på runwayen. Vi stoppede med at tælle, hvor mange små børn vi spottede, men mindst én gang måtte X-factor dommer Thomas Blachman forlade sin plads på forreste række, fordi sønnen på to år (!) ikke kunne sidde stille. Det kunne vi godt have fortalt ham.

Thomas Blachman, der måtte forlade Henrik Vibskovs show.

2. Det er ikke fash at være fashionable late

Uanset, hvem du er, så der no mercy. Kommer du for sent til et show, risikerer du, at en femårig har fået din plads, og at du i stedet må sidde på gulvet presset sammen mellem to bænke, ligesom mindst én dansk model måtte se sig nødsaget til under Henrik Vibskovs show torsdag aften.

3. Hvis du spørger nogen, hvem der har det flotteste tøj på, så peger alle på sig selv

Altså. Det er vel modeuge, ik?

Heartbeats fangede Lina Rafn til Rabens Saloner

4. Folk synes, du er mere uinteressant end alkoholfri Blanc – indtil du hiver et kamera frem

Ingen viser dig den mindste interesse for dig, medmindre du kan få dem til at shine. Fx med en blitz i hovedet klokken tre om natten på SØ (kort for Søpavillonen. Aldrig hele navnet, det er fashion no-go). Så er du pludselig så eftertragtet, at selv tidligere dates, der har brugt aftenen på at undgå øjenkontakt, bliver så nærgående, at du må tage flugtvejen væk.

5. Den mest hypede mode kan være mere kunst end tøj

We rest our case.

6. Modeugen er én stor pubcrawl

Hvis Kronenbourg 1664 Blanc var en accessorie, ville den være det nyeste skrig fra Paris. I hvert fald var der rigeligt af den kolde hvedeøl til de forskellige shows. Ligesom naturvin, bobler, espresso martini, whiskey sour og alt andet med procenter i. På Heartbeats spiller vi med åbne kort og indrømmer gerne, at modeugen primært bare er én stor undskyldning for at give den gas i den frie bar. Skål!

7. Selvom tøjet er allergivenligt, er modeugen det ikke nødvendigvis

Vælger du at holde halbal, så giv dine gæster et heads up inden. Til københavnskbaserede Solitude Studios’ modeshow onsdag aften løb folk ud under showet i Helligåndskirken, da modellerne pludselig begyndte at kaste med hø. Godt, at Heartbeats huskede antihistaminerne.

Modeshowet fra Solitude Studios i Helligåndskirken

8. Et love-hate relationship

Som model enten elsker eller hader du modeugen. Flere af de modeller, vi talte med, ville langt hellere spille skak med deres venner end at være en del af den indspiste verden. Andre åd det råt og levede modellivstilen. Med alt hvad det indebærer af stoffer og rock’n’roll-livsstil.

9. Selv kendte mennesker er ikke blege for at bruge albuerne

Selv A-listen, der helst vil stå og være smart i baggrunden og kindkysse folk, de kender perifert, kan være nødsaget til at mase sig igennem masserne, når der er kort tid til næste show. Dette var tilfældet til Søren Le Schmidts eventyrlige show, der blev afholdt i selveste Den Flyvende Kuffert. Her var der ingen til at guide de kendte frem til forreste række, og vi så mere end én albue i siden i forsøget på at nå rundt i forlystelsen og videre til næste show.

10. Spis hjemmefra

Selvom der er drinks og øl i lange baner, så er det ikke just det store festmåltid, man får serveret. Faktisk var rødbede-skumfiduser og tilhørende salatblade med solbær det eneste, vi kunne stille sulten med. Og der var ikke lagt op til, at man måtte tage mere end én. Så pro tip herfra: Fyld tasken med leverpostejsmadder eller vær foreberedt på at tømme 7-Eleven undervejs, hvis du altså kan finde tid til det mellem shows.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics