(© Shout! Studios)

Heartbeats anbefaler: Western med Viggo, kærlig mor-satire og 90’er-ikoners genkomst

Hvad skal du se, gøre og opleve i denne uge? Vi har håndplukket et par ting, der er værd at bruge tid på lige nu.

Fodbolddrengene i Rom

Fra Roslev til Rom. Miniserien ’Fodbolddrengene i Rom’ er den perfekte opvarmning til sommerens EM-kampe. I et år har journalist Dan Sørensen filmet de to fodboldstjerner Gustav Isaksen og Rasmus Nissen. De har begge fortid i klubben på heden, FC Midtjylland, men nu har de trukket fodboldstøvlerne op af den jyske muld. I 2023 skrev de nemlig under med hver deres storklub i Rom: Isaksen for S.S. Lazio og Nissen for A.S. Roma. Det er håndholdt, uhøjtideligt og morsomt fjernsyn, og det er fantastisk at se de to jordnære jyder traske rundt i Roms gader, drikke espresso og gestikulere som italienere på deres helt egen midtjyske facon.

/Asger Lorenzen

Til verdens ende

På torsdag har Viggo Mortensens nye film ‘The Dead Don’t Hurt’ premiere i de danske biografer. Man skal dog kigge efter titlen ‘Til verdens ende’, som den hedder på dansk, og selvom det ikke just er biografsæson, så ser det ud til, at det er værd at gøre en undtagelse lige her. Filmen, som både er skrevet og instrueret af Viggo Mortensen, som også selv spiller hovedrollen og har komponeret musikken, blev allerede vist på filmfestivalen i Toronto sidste år og fik virkelig rosende ord med på vejen. Det er en western om kærlighed og hævn, som udspiller sig i tiden omkring borgerkrigen, og enhver der kender Viggo Mortensen, ved at, han har en særlig sans for at kombinere det intime med det barske i sine filmroller – efter min mening klart en af de allerstørste nulevende skuespillere, som i tilgift kan gro et særdeles flot overskæg.

/Thomas Balslev

Satire om mor

Hvis du trænger til en hurtig – og morsom – pause fra virkeligheden, kan jeg kun anbefale, at du klikker dig ind på Instagram-profilen @thiasbach. Her deler den unge videokreatør Mathias Bach satiriske klip, hvor han særligt imiterer mødre. For eksempel med titlerne ‘POV: Din mor sidder med sin telefon’ og ‘POV: Din mor spørger dig om noget hele tiden. Det er svært genkendeligt, og det kan jeg sige, fordi jeg selv også er en mor. Og jeg ved virkelig ikke, hvad det er for en mekanisme, der pludselig slår til og får en til at overøse ens barn med en astronomisk mængde af spørgsmål. Grunden til, at Mathias Bachs parodier rent faktisk er sjove, er, at han iført sin cardigan og korthårede strit-paryk helt tydeligt laver dem med kærlighed. Mathias Bach er desuden vært på podcasten ‘Hjælp jeg er homo’. 

/Louise Elly Meyer

90’er-ikoner er tilbage

Eels vil for altid blive husket for at have lavet flere 90’er mesterværker som ‘Beautiful freak’ og ’Electro-Shock Blues’ (sidstnævnte er blandt mine yndlingsplader all time). Musik med knastør humor, melankolsk pianospil og velplacerede breakbeats ofte omhandlede tidlig død og følelsen af at være outsider.

Han laver stadig mange udemærkede albums, og selvom det ikke er på mesterværk-niveau længere, er det altid værd at høre.

Nu er han ude med en ny plade med titlen ’Time’, der kommer efter, at han netop har overstået og overlevet en hjerteoperation. Det er altid hygge (og gode melodier) i Eels-land.

/Emil Norsker

Footer graphics