Foto: Privat
Emil Thorup til fest. Foto: Privat

Emil Thorup om sit livs brandert: “Det var egentlig bare et skur med et tag. Men det var den mest fantastiske fest ever”

Tv- og radiovært Emil Thorup fik en åbenbaring til en fest for nogle år siden. Nu drømmer han om at komme på natklub og “gnubbe sig op og ned ad 1000 andre mennesker”.

Hvor stor en festabe er du?

“Jeg er en rigtig stor festabe, men på den måde at jeg gerne vil tidligt hjem. Nothing good happens after 2AM har en eller anden engang sagt, og det er jeg ret enig med vedkommende i. Indtil klokken 02 er jeg til gengæld en gigantisk festabe, men jeg vil så gerne hjem og have min skønhedssøvn og komme op dagen efter. Jeg er et meget kontrolleret menneske, og der er mange af mine venner, der aldrig har set mig stang bacardi. Til gengæld danser jeg hele natten.”

Er du den samme person, når du er ædru, og når du er fuld?

“Ja, det er jeg faktisk. Meget den samme. Jeg tror heller ikke på det der med, at folk bliver en anden, når de bliver fulde. Min teori er, at folk viser deres true colors, når de er fulde. Så kommer alt det ud, de måske har holdt inde. Og der er jeg nok bare virkelig meget mig selv, når jeg er ædru. Så meget at folk altid tror, at jeg også drikker til hverdag. Jeg elsker drinks og vin. Det smager fantastisk. Hvis jeg ikke kunne lide det, ville jeg nok slet ikke drikke, og jeg drikker aldrig alene. For mig er det sociale aspekt en stor del af det.”


Hvad, synes du, gør natten speciel i forhold til dagen?

“Jeg er farvet af at være et kendt ansigt, og der er noget i natten, som gør, at jeg kan være i skjul. De gange, jeg har været på festivaler, har jeg heller aldrig brudt mig om dagene, fordi jeg er for meget out in the open. Jeg er heller ikke day drinker, men der er en tryghed i natten. Det er meget befriende. Natten befrier mig for mine egne bånd, kan man sige. Jeg havde en træningsbootcamp, hvor jeg ikke drak i tre måneder, og der havde jeg en bytur, hvor jeg skyndte mig hjem, da klokken blev halv et, for så kunne jeg simpelthen ikke holde folk ud. Folk er så nederen på det tidspunkt. Og det lægger man først mærke til, når man ikke selv er fuld. Det var virkelig en åbenbaring for mig, hvor jeg tænkte, Gud hvor er jeg selv nederen. Hold kæft. Føj et shitshow.”


Hvordan ville du feste på fredag, hvis Corona ikke fandtes, og alt var muligt?

“Det eneste, jeg drømmer om, er at få lov til at komme på en natklub og gnubbe mig op og ned ad 1000 andre mennesker. Det har jeg våde drømme om. Så starter vi med noget mad et andet sted og går videre på en bar, og så omkring klokken 23 tager vi på klubben. Jeg er sådan en, der er lidt over det hele. Lidt i baren og lidt på floor og så over til bordet og restituere. Jeg er blevet single under corona, så jeg har ikke scoret ude i syv år. Det glæder jeg mig så meget til. Nu har vi ligesom holdt de privatfester, vi skal holde. Jeg vil bare på en natklub. Nye mennesker. Og fuldesamtaler! Åh, det savner jeg.”


Hvad er dit livs brandert?

“Det har jeg tænkt meget over, og jeg har virkelig haft mange oppe at vende. Men den bedste brandert var nok, da jeg var på Skanderborg Festival for to år siden. Jeg var der sammen med min relativt nye ven, Abdel Aziz Mahmoud. Vi kørte derover og boede på et rigtigt hotel. Og på et tidspunkt stod vi på et campområde, der ikke var en del af festivalområdet. Og der var et udendørsdiskotek, som egentlig bare var et skur med et tag. Alle vores venner ville hellere til en eller anden lige gyldig koncert, og vi ville meget hellere høre Britney Spears og danse, og så havde vi fået at vide, at vi skulle tage derhen. Alt gik bare op i en højere enhed. Stemningen var fuldstændig perfekt. Menneskene. Musikken. Min brother from another mother. Det var den mest fantastiske fest ever. Hold kæft, det var sjovt. Tilpas prollet. Vi kendte ikke andre, vi skulle tage stilling til. Man følte sig bare så fri. Følelsen af at alt er rigtigt. Det er to år siden nu. Those were the days. Jeg bliver helt sådan, “arh jeg vil feste”, nu.”

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics