koncert århus festuge
Foto: Martin Dam Kristensen

Heartbeats’ store festivalguide til september: Er du studerende, kulturelsker eller bare festhungrende?

To år med aflyste festivaler og afstandskrav slutter nu. Heartbeats guider dig, så du kan få dit festivalfix i september.

Til de festivalhungrende:

Skive Festival

Det kan næsten ikke beskrives, hvor meget vi savner festivaler efter to år med udskydelser og restriktioner. Men allerede i dag skydes den længe ventede festivalsæson igang. Det sker til Skive Festival – og du kan godt pakke soveposen og Slots øl, for det er med overnatning.

Imens du støver dit gamle festivaltelt af, kan du glæde dig til at høre Drew Sycamore, Jung, TV-2 og selveste DJ Aligator, der lukker festivalen lørdag aften.

Hvor: Strandtangen i Skive
Hvornår: 2.-5. september

Tomorrow Festival

Nu på fredag åbner en helt ny festival med en masse livemusik og talks til Danmarks eftersigende største bæredygtige festival. For første gang åbner Tomorrow Festival, tilsat ‘alt det du elsker fra festivaler’ med bæredygtige spisesteder og events både fredag og lørdag.

Her kan du blandt andet glæde dig til navne som The Savage Rose, Den Sorte Skole, Scarlett Pleasure og talks med blandt andet feministisk debattør Emma Holten, tegner og klimakæmper Anders Morgenthaler.

Hvor: Valbyparken
Hvornår: 3.-4. september

Tilbage til Live

I weekenden genopliver ni af Danmarks største festivaler, i samarbejde med Live Nation, for alvor livemusikken igen. Det er blandt andet Roskilde Festival, Smukfest og Tinderbox, der alle har ligget i dvale i to år, som giver os livemusikken tilbage.

Refshaleøen er rammen om Tilbage til Live, hvor du blandt andet kan opleve Tessa, Suspekt, D-A-D og Dizzy Mizz Lizzy.

Hvor: Refshaleøen i København
Hvornår: 4. september

Til musikelskerne:

Hej Søster

I søstersolidaritetens tegn går kvinder og andre kønsminoriteter på scenen til HEJ Søster fest i Vega. En lang række udskydelser og hvad der føles som uendeligt mange restriktioner kan ikke længere forhindre festen, som sangerinden Fallulah stablede på benene tilbage i efteråret 2019.

I år tager hun navne som Kwamie Liv, Lydmor, Annika Aakjær og Girlcrush med på scenen for at hylde søsterfællesskabet.

Hvor: Vega i København
Hvornår: 4. september

P6 BEAT Rocker

For to år siden rockede P6 BEAT Koncerthuset for sidste gang. Men nu vender radiokanalen tilbage med P6 BEAT Rocker for ottende gang i kanalens historie – men forhåbentlig ikke sidste. Hele showet er med kanalens egne værter og Camilla Jane-Lea som konferencier.

De offentliggør ikke nogle navne før til selve aftenen, men med tidligere optrædende som The Minds of 99, Baby in Vain og Bisse, tør vi godt glæde os til et show med musik i topklasse. Det hele bliver også sendt direkte i radioen.

Hvor: DR Koncerthuset
Hvornår: 11. september

Bisse til P6 BEAT Rocker Koncerthuset 2017.

SPOT Festival

Hvis dine øregange også savner ny lyd, skal du tage til den århusianske SPOT Festival for nye danske musikere. Det er mere end to år siden, SPOT Festival præsenterede branchen for nye skud fra det danske vækstlag, så der bliver ikke sparet på noget i år.

Festivalen afholdes på forskellige spillesteder i Aarhus og kan i år præsentere navne som Blaue Blume, Guldimund, Ganger og GRETA.

Hvor: Århus
Hvornår: 16.-17. september

Til de studerende:

KU Festival

Er du studerende på KU? Så skal du helt klart med til KU Festival, som normalt har ligget i foråret og er for alle studerende og ansatte på Københavns Universitet.

Festivalen har tidligere samlet mere end 16.000 studerende og ansatte på tværs af fakulteterne. Og i år kan man glæde sig til navne som Marvelous Mosell, Barselona og Lydmor.

Hvor: Universitetsparken i København
Hvornår: 17. september

Generator Festival

I Odense kan du som studerende OG ikke-studerende komme med til den årlige tre-dages studiestartsfestival Generator med forfest, quiz og ølbowling. I år har de nogle ret fede navne på programmet.

Det er nemlig folk som Tobias Rahim, Kesi, Chinah og First Flush, akkompagneret af ‘X-factor’-dommer DJ Martin Jensen.

Hvor: Odense
Hvornår: 9.-11. september

Til de kulturinteresserede

Odense International Film Festival

Filmfestivalsæsonen har også været ramt af restriktioner. Så hvis du også har savnet en god gammel filmfestival, skal du tage til kortfilmfestivalen OFF i Odense, der allerede er i fuld gang. Og i år har popsanger Joey Moe debut som filminstruktør til festivalen.

Odense International Film Festival, som blev lanceret tilbage i 1975, er Danmarks internationale Oscar-kvalificerede kortfilmfestival. Der er mange gribende kortfilm på programmet om alt fra fodboldspillere og diller-dans, til psykisk sygdom og barnløshed.

Hvor: Odense
Hvornår: frem til 5. september

Aarhus Festuge

I denne uge er den jyske hovedstad i fuld gang med deres legendariske Aarhus Festuge.

Der er streetart festival, lysfest, by- og audiovandring og et hav af koncerter til dine kulturabstinenser. Der er noget for enhver smag og til alle aldre i de 10 dage, som festen varer. Så er du i nærheden af Aarhus, skal du helt klart komme forbi Det Turkise Telt, Cluster Square eller hænge ud i Latinerkvarteret. De fleste arrangementer er gratis.

Hvor: Aarhus
Hvornår: frem til 5. september

Golden Days Festival

Interesserer du dig for kultur, historie og videnskab? Så skal du tage til den kulturhistoriske festival Golden Days, der hvert år i september tager et nyt tema op og præsenterer med glimt i øjet og i kreative formater, så alle kan være med. Tidligere har festivalen dykket ned i første verdenskrig med ’Krig no. 1’ og støvet resterne af berlinermuren af med ’1989’.

I år kan du blive klogere på, hvordan vores moderne samfund blev til med årets tema: ‘Antikken’. Det finder sted rundt omkring i København og hovedstadsområdet, og så er de fleste arrangementer gratis.

Hvor: København og hovedstadsområdet
Hvornår: 3. til den 19. september 

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics