Fælles postkort: ”Vi har taget vores fomo med ind i dating” 

Journalist Josephine Villumsen strejfer rundt i de hvileløse 20’ere, hvor hver dag er et åbent kapitel, der venter på at blive skrevet. Så hun skriver og sender sine postkort til Heartbeats. Denne gang har hun skrevet et fælles postkort med jer læsere.

Jeg glemte at drikke af min kaffe den eftermiddag, vi sad på græsset uden tæppe i Nørrebroparken. Det tog et par timer at slutte tre måneders situationship. Vi vinkede og smilede farvel til hinanden som de to gode venner, vi nu havde aftalt at være. Og så cyklede jeg hjem og græd i min seng. Mit hjerte havde fået en af de rifter, hvor helingsprocessen er lige så udefinerbar som relationsformen situationship. 

Det er lang tid siden. Rifter heler. Nye rifter kommer. Og de heler også. Nu har jeg flere situationships på mit CV. Jeg har selv bidraget til, at relationer stagnerede i en slags prøveperiode, hvor det værst tænkelige ville være at love hinanden noget som helst. Det fungerer fint nok, når man er den, der afprøver den anden. Det fungerer mindre fint, når man er den, der bliver afprøvet. 

Mine venner oplever det samme. Og jer læsere oplever det samme. Vi er faktisk rigtig mange, der oplever det samme. Vores datingkultur kan være frustrerende, men måske kan det mærkes en lille smule mindre frustrerende, hvis vi deler vores oplevelser og skaber et lille fællesskab her. Den anden dag efterspurgte jeg datingerfaringer på min Instagram, og mange af jer har delt jeres fine og ærlige oplevelser. 

Måske er cirkus et godt bud på definitionen af situationship? Det kan være sjovt, men det er også ret kaotisk og svært at definere, hvad der foregår.

Føler fomo (fear of missing out) skaber useriøse relationer. Jeg sås selv med en i for lang tid, fordi det var rart at have en på speed dial, indtil der kom noget bedre. Det må man ikke. Og ærlig talt, så handlede det nok mere om frygten for nye ridser. Det er nemmere at undgå, hvis man holder det overfladisk. Det er sværere at blive såret, hvis man ikke bliver forelsket. Nogle gange tænker jeg, om alles knuste hjerter er fanget i en fælles elendig spiral, hvor vi kommer til at såre andre, fordi vi ikke selv vil såres igen og sådan går det i ring. Og du må ikke give for meget af dig selv og blive for tæt med en person. Det er den vigtigste regel i spiralen. For så risikerer du nye ridser.

Den der love bombing-agtige adfærd, hvor man bombarderes med komplimenter for derefter fra den ene dag til den anden at blive efterladt forvirret, er så dårlig. Men føler alle har prøvet det. Suk. 

Der eksisterer virkelig så mange åndssvage datingregler. Jeg har før sammenlignet dem med opskrifter i en af mine klummer. Hvem har lyst til at være med til at smide dem ud?

Ud fra jeres beskeder er det tydeligt, at vi er mange, der mærker de samme ting. Lad os fortsætte med at bygge et lille fællesskab. 

I næste postkort gad jeg godt at høre om jeres mest pinlige, akavet og sjove dates? 

Find mere om
Footer graphics