plastikaffald
Foto: Unsplash

Canada forbyder engangsplast

Canada går i Europas fodspor og forbyder nu engangsplast for at sikre verdenshavene og dyrelivet i havene.

Den canadiske premiereminister Justin Trudeau har annonceret et forbud mod miljøbelastende engangsplastik fra 2021 i et initiativ, der skal sikre mindre plastik i verdenshavene. Det skriver BBC.

Det nye initiativ er inspireret af lovgivning gennemført i EU og andre lande, hvor man også forbyder skadelig engangsplast.

Samtidigt vil man fra canadisk side holde firmaer, der producerer eller sælger plastik, ansvarlig for deres plastikspild.

Den canadiske regering har endnu ikke offentliggjort, hvilke forskellige engangsplastprodukter der skal forbydes, men det kan være ting som sugerør, plastikposer, plastikbestik, engangstallerkener og lignende produkter. Som det er i dag, er det mindre end 10 procent af al plastik i Canada, der bliver genanvendt.

Tilbage i oktober 2018 vedtog man fra EU’s side et komplet forbud mod en række forskellig engangsplastik. Man håber, at forbuddet vil være fuldt implementeret i 2021. Forbuddet gælder bl.a. bestik, tallerkener, vatpinde, sugerør, cocktail-sticks og ballonpinde. Derudover vil man reducere brugen af engangsplast ved beholdere til mad og drikkevarer som eksempelvis plastikkopper.

Premierminister Justin Trudeau har kaldt plastikforurening for en global udfordring, og i maj blev 180 lande enige om en aftale, der skal reducere mængden af plastik i verdenshavene, hvor det ellers kan skade fisk, havskildpadder, hvaler og andet dyreliv.

 

Find mere om
Footer graphics