‘Gift ved første blik’ afsnit 2: Alle får ondt i maven, før forholdet er klar til en prut

Sæson 8 af ‘Gift ved første blik’ er for alvor i gang. Der er dømt honeymoon, sommerfugle i maven og de første ridser i lakken bryder frem. Så småt.

Ah, hvor er det skønt at være tilbage. Har vi det ikke godt? Kvalitetstid foran fjernsynet er den bedste form for kvalitetstid, det ved vi jo allesammen godt.

Nu er vi selvfølgelig også i startfasen, og al begyndelse er smuk og spændende – hvilket især gør sig gældende, når det handler om at blive gift med en fremmed. Man er åbenbart bare oppe at køre over det.

Til gengæld skal man ikke særlig langt ind i et forhold med en ukendt, før man aner uglerne i mosen og hvisker et stille “fuck” for sig selv – det blev tydeligt i dagens afsnit. Olivia, vi kigger på dig.

Men altså, to nye vidunderlige par blev introduceret, og det betyder som bekendt, at vi stadig har et til gode i næste uge. Fedt nok, men hvorfor egentlig ikke bare åbne buffeten, DR?

I vilkårlig rækkefølge kommer her – som lovet – prognoserne for ægteskaberne, hvor 100 procent er et udtryk for den størst mulige chance for at forblive sammen, og 0 procent den værste.

↓ Patrick og Olivia: 20%

Her starter vi bare i bryllupssengen, hvor de nyslåede ægtefolk skal til at udveksle morgengaver. Både Patrick og Olivia vil gerne spille spil med hinanden for at finde ud af, hvem de er. Derudover vælger Patrick så at give sin viv en rose. Ikke en rigtig en, heller ikke en i plastik, men en i glas. Sikke en romantik.

Og det bliver Olivia da osse slået fuldstændig omkuld af.

“Ej hvor fint, sådan en rose, jeg kan… øh?”

“Jaeh, sådan en, der ikke dør, øhm…” siger Patrick.

Undskyld, men var han ikke gartner? Er det ikke en del af pensum at vande blomster længere?

Olivia tror, det hun glæder sig til at lære om Patrick, er ALT. Intet mindre. Det var i hvert fald kun lige indtil, hun fandt ud af, at manden så ikke har været syd for Holland.

Nu vil hun ønske, hun vidste mindre. Men på den positive side er de godt i gang med noget saftigt kysseri. Udefra set virker det som om, de er ret gode til det. Dog har Olivia fået ondt i maven allerede ved ankomsten til hotellet i Malaga.

“Jeg ved ikke hvorfor,” siger hun. Alle tænker: Prøv at slå en prut.

Foto: DR

Mikael og Melissa: 69%

Årets jyske par. Der er altid et med. Melissa på 33 bor godt nok i København, men hun er i den grad fra midtjylland, en grinebidder med ben i næsen, der lige kører en Fanta, inden hun skal giftes. Hun har en cykel, har boet i Kina og elsker nu at synge karaokee, selvom hun – lad os bare være ærlige – ikke er den fødte sangfugl.

Hun skal giftes med Mikael på 36, der er en slags konstabel på Skive Kaserne. Han elsker rugbrød og hygge og at være “en del af noget større”, så han… skruer på store lastbiler.

Hans hjem er ekstremt af to årsager: Katteklatretræet midt i stuen og hans mande-fatwa, der er nedfældet på to blikplader: “You are now entering the man cave” og “Man is always right”.

Melissa vil snart overveje fordelene ved et tvangsægteskab i Islamabad.

Omvendt er Mikael kun fem minutter inde i deres ægteskab, før han erklærer, at Melissa er en “skøn og fantastisk kvinde”. Åh, mænd altså. Måske er han bare omtumlet efter at have skidt 33 grønne grise ved alteret. Manden var jo øjensynligt halvt inde i et nervøst sammenbrud, ufatteligt at ingen greb ind.

I øvrigt: Hvad er det for noget med alle de der påtagede ‘jeg er lige vågnet’-scener, hvor de gaber og gnider sig i øjnene, som om de ikke ved, der er kamera på? Hvem prøver I at snyde? Det er et selfiekamera for pokker da. 

Alt i alt er de et meget lovende match. De vælter ligesom ikke bare ind i hinanden, men tager den med ro. Nu skal de så til gengæld på bryllupsrejse til Herning, og lige nu er det svært at sige, om det er galt eller genialt, men vi starter med en fornuftig og optimistisk prognose.

Foto: DR

↓ Anders og Sebastian: 55 %

De her to fyre åbner dag 1 i deres ægteskab med volder mange tømmermænd. Måske ikke de bedste forudsætninger for dem. Det er svært at være sød ved andre, når man har hysterisk hang til salt. Dog en forhindring, de håndterer genialt ved at gå på Burger King.

De kommer til Mallorca og går på druk.

Det er pub crawl fra morgenstunden, og lad os bare kalde det en spændende strategi.

Sebastian er glad for, at Anders ikke dømmer dem, der spiser en wienerschnitzel, hvilket primært skyldes, at han gerne selv vil spise en wienerschnitzel. Faktisk er det det næstsjoveste, Anders kan forestille sig. 

Alt bliver hurtigt meget fjollet for det her par. De griner meget, og det er godt, men man får også fornemmelsen af noget lidt nervøst drikkeri. At det ender med, at de kysser på dansegulvet, står lidt hen som en gyser. Sebastian er ikke fysisk frembrusende, og det kan meget vel blive et problem for dem. Derfor går vi lidt tilbage i denne uges prognose.

Foto: DR

Steen og Mette: 53 %

Repræsentationen skal være i orden, så her kommer sæsonens modne par, Steen og Mette. Umiddelbart et genialt match. De er eventyrlige, bare se på dem. Som tinsoldaten og Rapunzel i skøn forening, det kan kun blive godt.

Steen på 58 er selvstændig københavner, spiller golf og går med polo. En rigtig Ralph Lauren-mand med tilbagestrøget hår, farvede strømper og dårlige vitser i ærmet. Kalder sig “levemand”. Hvilket som regel betyder, at man har et problem med dyr fransk rødvin.

Mette på 59 er en pensioneret kattedame og veganer, der elsker at male akryl-billeder af nøgne mennesker i primærfarver. Hun har en lille hund og fire handicappede flamingoer i haven.

De bliver viet af den nervøse præst, som altid omformulerer noget i dagens anledning, og det var faktisk pænt dramatisk. Ingen har tidligere trukket den så længe som Mette med at sige “ja”.

Et gæt: Hun havde sagt “nej”, hvis Steen var kommet i den første jakke, han prøvede. Hvad var det overhovedet? Napoleons aflagte?

Steen siger: “Det er nemmere at tæmme en vild løve end at sparke liv i en død kat.”

Men alle ved, at man kun kommer med ordsprog, når man føler sig fucked.

Dog virker stemningen god og lun her. Mette kan lidt godt lide, at Steen holder stolen, når hun sætter sig, og Steen er vild med hendes fletning. Det er indtil videre ikke nogle synlige tegn på kemi, og derfor lander vi lige lidt over middel.

Find mere om
Footer graphics