Foto: Guiness World Records/Youtube

90-årig japaner slår rekord: “Konnichiwa”, siger hun, og så skyder hun tre zombier i hovedet

Hamako Mori har spillet computerspil i 39 år. Nu har Guiness Rekordbog kåret hende til verdens ældste gamer på Youtube, hvor hun har mere end 300.000 følgere.

Det er et særligt syn at overvære Hamako Mori spille PlayStation. De knoklede hænder alene – de ser mystiske ud. De 90-årige fingres abrupte bevægelser på controlleren. Luppen, der ligger sirligt placeret og klar ved tastaturet. Glasbordet. De to skærme. Det hele virker som en meget underlig scenografi.

Men den er meget reel: Japanske Hamako Mori sidder på sin kontorstol i Tokyo og spiller computerspil hver dag i 7-8 timer. Tit er hun oppe til klokken to om natten. Over 300.000 mennesker følger med på Youtube.

“Når man fejler, er det hårdt,” siger hun til intervieweren fra Guiness World Records, der netop har kåret hende som verdens ældste gamer på Youtube, “men jeg fejler tit.”

For tiden er hendes favoritvalg indenfor konsoller en PlayStation 4, og så kan hun godt lide at spille actionspil. Bilspillet Grand Theft Auto rangerer dog også højt på listen, fordi grafikken er så god.

Gør livet sjovere

Hamako Mori begyndte at spille computer i 1989 på en Cassette Vision. Interessen opstod, da hun kunne se, hvor sjovt det var, når børn spillede computer.

“Jeg tænkte, at livet ville være sjovere, hvis jeg vidste, hvordan jeg spillede. Så jeg startede med at spille – til at begynde med, når ingen andre kunne se det,” siger hun til Guiness World Records.

I dag ser tusindvis med, når hun spiller og lægger videoer ud på sin Youtube-kanal med navnet Gamer Grandma. Hendes seneste video er i skrivende stund tre dage gammel og har knap 60.000 visninger.

“Konnichiwa,” siger hun i videoen og bukker dybt. Så fortæller hun, at hun har fået et par gaver fra firmaet Razer: En controller, et par høretelefoner, som er gigantiske, samt noget tredje, som består af en opretstående lille cylinder.

“Okay så, jeg fortsætter fra sidste gang. Jeg er ikke vant til min nye controller, så jeg bruger den her,” siger hun og viser sin gamle.

Så går hun ind ad et par døre og skyder tre zombier i hovedet. Head shots. De skal have en del, dem fra Resident Evil 3.

Footer graphics