Ida Cæcilie Rasmussen
Foto: Facebook

7 gode minutter: Nu kan du se gratis karantæneteater af Thomas Korsgaard og Christina Hagen hjemme i sofaen

Østerbro Teater har lynpremiere på en række monodramaer skrevet af danske forfattere, som fortolkes af danske skuespiller og sendes på Facebook.

Der er rungende tomt på Teater Republique og Østre Gasværk lige for tiden. Men det betyder ikke, at de er gået i dvale på Østerbro Teater.

I de kommende uger vil en række nye monodramaer nemlig blive iscenesat og vist virtuelt, så alle kan få gavn af det hjemme fra sofaen.

‘Coronamonologer’, som allerede er gået i luften med den første forestilling, består af dramatiske tekster skrevet af danske forfattere, der hver især vil bidrage med en 5-7 minutter lang tekst om det særprægede liv, coronavirus afstedkommer lige for tiden.

Indtil videre tæller listen Thomas Korsgaard, Kristina Stoltz, Christina Hagen, Madame Nielsen og Jokum Rohde, og flere vil støde til projektet løbende.

Forfatternes tekster vil, når de er afleveret, blive fortolket og optaget på video af en række danske skuespillere som Ellen Hillingsø, Ida Cæcilie Rasmussen, Signe Egholm Olsen og Anders Budde Christensen, hvorefter de lægges ud på teatrets facebookside og Youtube.

7 gode minutter

I den første udgave af ‘Coronamonologer’ optræder Ida Cæcilie Rasmussen med en monolog af den kontroversielle forfatter Christina Hagen, som hun i forvejen kender en del til, da hun tidligere fremført hendes tekster.

Og det er sandt for dyden en skarp portrættering af Hagens oprørske og utilpassede kvindefigur, man møder i miniforestillingen, der bærer titlen ‘Tak for sidst shithead’.

“Det er jo ikke fordi, man bliver professor, bare fordi der kommer en virus til landet vel?”, lyder det et sted i monologen, og nogenlunde sådan fortsætter det med en umiskendelig Hagen’sk humor, der går direkte i flæsket på den danske selvforståelse.

https://youtu.be/KVlXOQhkmpo
Find mere om
Footer graphics