pulp fiction
Foto fra 'Pulp Fiction'

Quentin Tarantino sagsøgt af sit filmselskab: Vil sælge ‘Pulp fiction’-sjældenheder til samlere

Efter at filminstruktørens lancering af sine planer om en kollektion af NFT’s, har hans filmselskab Miramax nu lagt sag an.

Fans af kultfilmen ‘Pulp Fiction’, fra 1994, som gav verden nogle af de mest ikoniske filmreplikker som fx, hvad en Quarter Pounder med ost hedder i Paris, eller hvorvidt bacon kommer fra et beskidt dyr, kan snart købe en lille digital bid af filmen.

Filmens instruktør, Quentin Tarantino, meldte for nylig ud, at han ville sælge en ‘Pulp Fiction’-kollektion af NFT’s.

NFT står for Non-Fungible Token. Det defineres som en enhed data, der er gemt på en blockchain, som certificerer, at et digitalt aktiv er unikt og ikke kan udskiftes. En NFT er tænkt som en slags digitalt, unikt kunstværk.

Tarantinos idé er så at sælge håndskrevne bider fra det oprindelige filmmanuskript, hvor ikoniske scener bliver omdannet til unikke NFT’s. Mange scener fra ‘Pulp Fiction’ er allerede ganske velkendte på internettet som denne her med John Travolta:

travolta gif

“Jeg har hele ‘Pulp Fiction’-manuskriptet håndskrevet af mig selv, fra side et til den sidste side”, har Tarantino udtalt i en paneldebat, der ligger på YouTube.

Men filmselskabet bag ‘Pulp Fiction’-filmen, Miramax, prøver at stoppe Tarantino juridisk, fordi de gerne selv vil “udvikle, markedsføre og sælge NFT’s fra deres store filmbibliotek,” udtaler de til mediet Hypebeast.

Men indtil videre har den juridiske twist ikke fået Quentin Tarantino til at stoppe sit projekt. På hans hjemmeside kan man skrive sig på venteliste og forespørge efter specifikke NFT’s. 

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics