prince

Prince udgiver sine memoirs posthumt

Nu er der endelig en dato for release af den bog, som Prince arbejdede på op til sin død.

Boet efter popstjernen Prince offentliggjorde i går, at den memoir-bog, som Prince arbejdede på i tiden op til hans død i 2016, nu endelig har fået en udgivelsesdato.

Det bliver den 29. oktober, at bogen, ’The Beautiful Ones’, udkommer på forlaget Random House. Bogen bliver en slags scrapbog med hidtil ukendte fotos, håndskrevne sangtekster, udklip og ufærdige ting, som Prince arbejdede på, da han døde. Ifølge forlaget bliver bogen en fortælling i fire dele om, hvordan Prince Roger Nelson fra Minneapolis blev til superstjernen Prince.

”Denne udgivelse er ikke bare en hyldest til Prince, men et originalt og energisk, litterært værk, fuld af Prince’s ideer og visioner, hans stemme og image, hans udødelige gave til verdenen”, skriver Random House.

Den første del af bogen vil handle om musikerens barndom, baseret på de memoirs, som han skrev på ved sin død. Anden del af bogen vil handle om de tidlige år i hans musikalske virke. Tredje del af bogen bliver en visuel fortælling i billeder, mens sidste og fjerde del af bogen kommer til at inkludere Prince’s originale, håndskrevne udkast til hittet ’Purple Rain’.

Bogen er redigeret af forfatter og journalist Dan Piepenbring, der arbejdede tæt sammen med Prince i hans sidste måneder, en periode hvor Prince ifølge Piepenbring overvejede, hvordan han kunne løfte sløret mere for hans ideer til offentligheden, men stadig bevare den mystik, som han havde skabt omkring sin persona gennem årene.

Der er flere gange siden Princes død for tre år siden, den 21. april 2016, blevet udgivet musik fra The Prince Estate. Hans musikalske skattekammer, The Vault, siges at gemme ikke så lidt fra den flittige musiker. Efter Prince’s død er der derfor blandt andet blevet udgivet en hidtil ukendt udgave af sangen ‘Nothing Compares 2 U’ og det roste intimalbum ‘Piano and a Microphone 1983’, ligesom en del af hans musik er kommet på de digitale streamingtjenester for første gang.

Bogen, ‘The Beautiful Ones’, kan allerede nu forudbestilles her

Find mere om
Footer graphics