Flewerker Collage

‘Ungestyret’ med Flexwerker: “Er det først, når jeg har et fast job, at jeg er en del af fællesskabet på jobmarkedet?”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Flexwerker

‘Ungestyret’ med Flexwerker: “Er det først, når jeg har et fast job, at jeg er en del af fællesskabet på jobmarkedet?”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Der er noget, som ikke hænger sammen mellem uddannelse, arbejdsmarked og samfund, når mængden af jobløse akademikere stiger støt. Det undersøger ‘Ungestyret’ i dette afsnit, når de får besøg af kollektivet Flexwerker.

Samfund En del af serien:

Ungestyret

Unge har stor viden om sine egne demokratiske rettigheder men meget lav politisk selvværd der medfører, at unge ikke tror deres holdninger og meninger har nogen betydning. Dette vil ‘Ungestyret’ lave om på, ved at give dem en stemme en denne podcastserie.

I denne uge har ‘Ungestyret’ besøg af Anne Leavy og Maja Louise Sørensen fra kollektivet Flexwerker, som arrangerer workshops for akademikere i løse ansættelser. De mener, der mangler fokus på problemet, og at der er brug for kollektive løsninger for dem, der oplever, at korttidsansættelser påvirker deres liv negativt.

Ifølge Flexwerker har vores uddannelsessystem opdraget os til at tro, at tager du en lang videregående uddannelse vil der automatisk komme jobmuligheder, men virkeligheden ser helt anderledes ud. Dem, der bruger deres arbejdsliv på at gå fra den ene løse ansættelse til den næste og ikke lykkes med at lande det faste job, sidder tilbage med følelsen af at have fejlet.

Hvorfor har de startet Flexwerker? Handler det om en manglende plads i fælleskabet på jobmarkedet, eller er det snarere et eksistentielt spørgsmål om tid i tilværelsen? Kan du alene skabe de forhold, som skal sikre dig en karriere og et godt liv? Det svarer de to repræsentanter fra Flexwerker på i dette afsnit. 

Om Flexwerker:
Flexwerker er et kollektiv af videns- og kulturarbejdere, der afsøger fælles strategier mod konkurrence og usikkerhed på arbejdsmarkedet. Kollektivet eksperimenter bl.a. med workshops, udgivelser og undersøgelser, som allesammen har arbejdsliv og alternative organiseringsformer som omdrejningspunkt.

Flexwerker har som kollektiv udgivet et magasin med samme titel, og senest har de kastet sig over lydmediet med podcasten ‘Planet midlertidig’. Begge giver en stemme til folk i løse ansættelser og giver frit lejde til nye forestillinger om fremtidens bæredygtige arbejdsliv.

Tracklist:

Iceage – New Brigade

Find mere om
Footer graphics