Silas Harrebye Mathias Findalen

‘Ungestyret’ med Extinction Rebellion: “Klimakrisen er vores generations murens fald”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Ungestyret’ med Extinction Rebellion: “Klimakrisen er vores generations murens fald”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Man snakker om, at der er ved at opstå en ny venstrefløj indenfor klimabevægelsen – spørgsmålet er, hvad den skal indebære. ‘Ungestyret’ har inviteret Sylvestser Langvad fra Extinction Rebellion i studiet til en snak om, hvordan man kæmper en fair kamp for klimaet.

Samfund En del af serien:

Ungestyret

Unge har stor viden om sine egne demokratiske rettigheder men meget lav politisk selvværd der medfører, at unge ikke tror deres holdninger og meninger har nogen betydning. Dette vil ‘Ungestyret’ lave om på, ved at give dem en stemme en denne podcastserie.

Hvordan overbeviser vi befolkningen, eliten, politikerne om at nok er nok?
Er civil ulydighed vejen frem, og kan det forsvares i klimakampen?
Dagens gæst, Sylvester Langvad, er aktiv i bevægelsen Extinction Rebellion, og han fortæller om deres arbejde for at skabe øget fokus på klima.

Extinction Rebellion benytter sig ikke sjældent af civil ulydighed i deres kamp for politisk forandring på klimaområdet, da de ikke mener fredlige manifestationer har haft indvirkning indtil videre.

I dette program diskuterer vi fænomenet civil ulydighed på et videnskabeligt, teoretisk og historisk plan for at blive klogere på, hvordan fænomenet bliver praktiseret i dag.

Trackliste:

  • Ninna Milner – Noget om Helte

Om Extinction Rebellion:

Extinction Rebellion Danmark er en del af den internationale Extinction Rebellion (XR) bevægelse, der startede i Storbritannien i 2018.

Vi bruger ikke-voldelig civil ulydighed i vores arbejde med at stoppe masseudryddelsen og minimere risikoen for samfundskollaps. Vi er en bevægelse bestående af bekymrede borgere, der er lokalt selv-organiseret og som samarbejder på tværs af landet.

Vi står overfor en global krise af hidtil usete dimensioner. Videnskabsfolkene advarer os om, at forsøget på at stoppe global opvarmning og tabet af biodiversitet før det er for sent, er ved at slå fejl.

Footer graphics