Silas Harrebye Ungestyret

‘Ungestyret’: “Unge har i dag stor viden om demokratiske rettigheder, men meget lav politisk selvværd – det er noget af et paradoks”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Ungestyret’: “Unge har i dag stor viden om demokratiske rettigheder, men meget lav politisk selvværd – det er noget af et paradoks”

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Ungestyret’ er en podcast, der vil give den stemme til unge i vores politiske debat, som de selv har savnet. Værterne Mathias Findalen og Silas Harrebye har inviteret 8 ungeorganisationer, der rusker i demokratiet i studiet.

Samfund En del af serien:

Ungestyret

Unge har stor viden om sine egne demokratiske rettigheder men meget lav politisk selvværd der medfører, at unge ikke tror deres holdninger og meninger har nogen betydning. Dette vil ‘Ungestyret’ lave om på, ved at give dem en stemme en denne podcastserie.

I de næste otte afsnit inviterer Mathias Findalen og Silas Harrebye unge mennesker med et særligt politisk engagement i studiet og giver dem mulighed for at komme til orde og fortælle om deres syn på demokratiet i dag til inspiration for andre unge – og voksne!

Silas Harrebye er aktivismeforsker og lektor på RUC, hvor han studieleder på ‘Global Studies’. For nylig udgav han bogen ‘Sæt strøm til demokratiet: når koma kræver chokterapi.’ Mathias Findalen er underviser på bl.a. Krogerup Højskole i fagene ‘Revolutionerne i dag’ og ‘Europa brænder’.

I dette første afsnit har de to værter inviteret repræsentanter fra organisationen ‘Akademiet for Samfunds Engagerede Unge’ til at fortælle om deres projekt. De to repræsentanter er projektlederne Maya Husted og Andreas Højgaard, som blandt andet vil fortælle om, hvorfor de mener, at der er et behov for en eliteuddannelse for de politisk engagerede unge.

I de kommende afsnit vil ‘Ungestyret’ bl.a. tale med spoken word-kunstneren Manilla Ghafuri og digter Naiha Khiljee, der udfordrer de gængse minoritetsfortællinger. 

Næste afsnit udkommer 25. februar.

Footer graphics