Naiha Khiljee for Lindhardt og Ringhof

Digter Naiha Khiljee: “Hvis du ser ud på en bestemt måde, er du ikke nødvendigvis sikret en plads i det danske demokrati”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Pressefoto: Betina Garcia /Lindhardt & Ringhof

Digter Naiha Khiljee: “Hvis du ser ud på en bestemt måde, er du ikke nødvendigvis sikret en plads i det danske demokrati”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I det sidste afsnit af ‘Ungestyret’ er Naiha Khiljee, Masih Sadat og Manilla Ghafuri i studiet til en diskussion om, hvordan det er at deltage i demokratiet i 2020, når man stadig ses som en minoritet.

Samfund En del af serien:

Ungestyret

Unge har stor viden om sine egne demokratiske rettigheder men meget lav politisk selvværd der medfører, at unge ikke tror deres holdninger og meninger har nogen betydning. Dette vil ‘Ungestyret’ lave om på, ved at give dem en stemme en denne podcastserie.

Dette er det afsluttende og sidste afsnit i podcastserien ‘Ungestyret’, og derfor har værterne Mathias Findalen og Silas Harrebye inviteret hele tre gæster i studiet. 

De tre er digter og psykolog Naiha Khiljee, medlem af Muslim/Jewish Conference, chefredaktør fra webmagasinet Turban Times Masih Sadat og Manilla Ghafuri, som er aktiv i organisationerne 100% Fremmed? og flygtningebørn.dk og også er skolelærer. 

Masih Sadat, Naiha Khiljee og Manilla Ghafuri har det til fællles, at de alle tre udtrykker sig med ordets magt. De mener alle, at ord er en yderst værdifuld valuta i den offentlige debat og det danske demokrati. Det er et vigtigt værktøj for at ændre majoritets-danskernes syn på unge med deres baggrund, som vil medvirke aktivt i debatten om vores civilsamfunds værdier.

Vi hører om, hvordan deres engagement er startet i de respektive organistioner. Hvad binder deres aktivisme og engagement sammen – udover kulturel baggrund og hudfarve?

Vigtigst af alt debatteres panelet, hvorfor det kan være så stor en udfordring at blive indlemmet i den politiske debat med seriøsitet, når man stammer fra en minoritet.

Lyt med og bliv klogere på Manilla Ghafuri, Naiha Khiljee og Masih Sadats arbejde og historie i dette sidste afsnit af ‘Ungestyret’.

Trackliste:

  • Outlandish feat. Majid – Una Palabra
  • Natasja – Gi’ Mig Danmark Tilbage
Footer graphics