Mathias Findalen Silas Harrebye

‘Ungestyret’ epilog: Hvad vi lærte om unges politiske engagement

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Ungestyret’ epilog: Hvad vi lærte om unges politiske engagement

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette sidste afsnit samler Mathias Findalen og Silas Harrebye op på sæsonens otte afsnit og reflekterer over, hvad de har lært.

Samfund En del af serien:

Ungestyret

Unge har stor viden om sine egne demokratiske rettigheder men meget lav politisk selvværd der medfører, at unge ikke tror deres holdninger og meninger har nogen betydning. Dette vil ‘Ungestyret’ lave om på, ved at give dem en stemme en denne podcastserie.

Hvordan udvider unge i dag de demokratiske rammer herhjemme og hvilke tendenser, argumenter og metoder har været gennemgående blandt programmets gæster og afsnit. Det ser de to værter Mathias Findalen og Silas Harrebye tilbage på, i dette epilog-afsnit.

Unge går både kritisk til værks på den demokratiske skævvridning der foregår, og samtidig understøtter de med en række argumenter, hvorfor det lige netop er de bevægelser skabt af unge, som vibrerer i tiden. 

Kan man relatere det til en bredere ungdomsbevægelse der foregår lige nu – måske ligefrem lighedstræk med det de protestbevægelser der er vundet frem i verden siden 2019? Alt dette reflekteres der over i studiet, hvor de kigger tilbage på sæsonens forløb og prøver at få besvaret spørgsmålet, om vores verden er blevet mere ‘Ungestyret’ på det seneste?

Tracklist:

  • Rage Against The Machine – Take The Power Back

Programmet er optaget december 2019.

Find mere om
Footer graphics