Rasmus Møller DareGender

DareGender besøger ‘Ungestyret’: “Skid på den norm, der siger, at en mand ikke kan sidde i læsesal med et sjal over sig”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Sine Fuglsang

DareGender besøger ‘Ungestyret’: “Skid på den norm, der siger, at en mand ikke kan sidde i læsesal med et sjal over sig”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvor søger man hen, når man synes, at scorekulturen har taget lidt over? Når det gamle mandeideal ikke længere stemmer overens. Og når man ikke føler, der er plads til ens følelser i ligestillingsdebatten?

Kultur En del af serien:

Ungestyret

Unge har stor viden om sine egne demokratiske rettigheder men meget lav politisk selvværd der medfører, at unge ikke tror deres holdninger og meninger har nogen betydning. Dette vil ‘Ungestyret’ lave om på, ved at give dem en stemme en denne podcastserie.

I andet afsnit af ‘Ungestyret’ får Mathias Findalen og Silas Harrebye besøg af DareGender. Den første organisation af sin slags i landet, der tager stilling til mænds udfordringer og engagement i ligestillingsarbejdet. Som de selv skriver på deres hjemmeside: “I DareGender gider vi ikke lege drengene mod pigerne – hverken på Mændendes Internationale Dag eller den 8. marts.”

De to repræsentanter fra DareGender, Rasmus Hald Møller og Johan Weltzer Jensen fortæller blandt andet om, hvordan de begge fandt vejen til den etablerede feministiske scene. En scene der dengang ikke havde så mange mænd.

Lyt med og hør om arbejdet og tankerne bag DareGender. Forstå begrebet ‘friendtivism’, og bliv klogere på hvordan mandegrupper og dialogkaffe kan motivere mænd til at involvere sig i ligestillingsdebatten.

Tracklist:

  • The Minds of 99 – Solkongen
Foto: Emma Sejersen af Johan Weltzer Jensen
Footer graphics