‘Ting der findes’ vender sten: “Sådan noget der er flere millioner år gammelt, får mig til at tænke for meget”

‘Ting der findes’ vender sten: “Sådan noget der er flere millioner år gammelt, får mig til at tænke for meget”

Perlesten. Flintesten. Granit. Mursten. Beton. Gravsten. Kært barn har mange navne – men de kommer alle fra samme sted.

Klima En del af serien:

Ting der findes

Lars Plenge Høier og Jakob Jessen vender din hverdag på vrangen. Meget af det du ser, bruger og oplever, er ting du ikke tager notits af. Gennem podcasten vil de udfordre det trivielle, og gøre det, du ikke skænker en tanke, relevant og interessant.

Denne gang handler det om sten i ‘Ting der findes’, og de bliver tager under kærlig behandling.

Når man bor i en by langt fra strand og natur, tænker man måske ikke så meget over, at sten eksisterer. Selvom vi faktisk er omringet af dem i mange former og farver overalt på hele kloden og har været det i millioner af år.

Værterne Lars Plenge Høier og Jakob Jessen kigger først og fremmest på definitionen. For hvad er en sten overhovedet? De diskuterer også den æstetiske opfattelse af sten og de mange måder, vi bygger huse på, hvor vi bruger en eller anden form for sten.

I mange kulturer er stenen også blevet tillagt en særlig betydning, blandt andet ses den som et fallossymbol og et billede på skabelse. Samtidig går vi meget op i gravsten i Danmark, hvor stenen bliver et symbol på død. Mange områder på jordkloden er også blevet skabt af meteornedslag. Det er kort sagt tid til at blive klogere på alle mulige slags sten i denne episode af ‘Ting der findes’.

Find mere om
Footer graphics