Premiere på ‘Ting der findes’: “Der er et yndigt land inde i din mund, når du tager et glas af det her vand”

Premiere på ‘Ting der findes’: “Der er et yndigt land inde i din mund, når du tager et glas af det her vand”

Lars Plenge Høier og Jakob Jessen tager sig af begrebet vand. Hvad er det egentlig for en størrelse – udover at være grundlaget for alt liv på jorden? Det forsøger de at svare på i dette første afsnit af ‘Ting der findes’.

Samfund En del af serien:

Ting der findes

Lars Plenge Høier og Jakob Jessen vender din hverdag på vrangen. Meget af det du ser, bruger og oplever, er ting du ikke tager notits af. Gennem podcasten vil de udfordre det trivielle, og gøre det, du ikke skænker en tanke, relevant og interessant.

“H2O”. Det skrev podcastvært Lars Plenge Høier på sit papir, da han i gymnasiet skulle til eksamen i kemi. Her trak han emnet ‘vand’. Og meget vand er løbet i åen siden da. Sammen med journalist Jakob Jessen undersøger han i dette første afsnit af ‘Ting der findes’, hvad vand egentlig betyder for os.

Det findes næsten overalt på jorden og er nødvendigt for alt liv. Men hvad kan vand symbolisere? Hvordan kan mennesket kontrollere vand? Hvorfor kan vand være traumatisk for nogle af os? Og hvorfor bliver vand flottere af, at omgivelserne er pæne? Med udgangspunkt i fire forskellige tekster om vand, dykker de ned i emnet og forsøger at give dig svar på alle spørgsmål, der trænger sig på.

Find mere om
Footer graphics