‘Ting der findes’: “Det ligger elementært i vinduet, at det er en åbning mod verden”

‘Ting der findes’: “Det ligger elementært i vinduet, at det er en åbning mod verden”

Vinduer kan se ud på mange måder, men de har alle det til fælles, at de skaber lys. Og så er vinduer også til for, at vi kan lure – både ind i folks hjem og ud på gaden.

Livsstil En del af serien:

Ting der findes

Lars Plenge Høier og Jakob Jessen vender din hverdag på vrangen. Meget af det du ser, bruger og oplever, er ting du ikke tager notits af. Gennem podcasten vil de udfordre det trivielle, og gøre det, du ikke skænker en tanke, relevant og interessant.

Kigger du ud af et vindue, ligner du en, der filosoferer. Du er interesseret i verden omkring dig. Kigger du ind i en væg, er du underlig.

Episodens emne i ‘Ting der findes’ er vinduer, der på mange måder fungerer som bindeleddet mellem den indre og ydre verden. Vi ser masser af vinduer hver eneste dag, men hvad kan de egentlig, ud over at sende lys ind i vores bygninger? Og skal der være glas i, for at noget tæller som et vindue? Det er blot få af dagens spørgsmål i dette afsnit.

Med udgangspunkt i fire forskellige tekster om vinduer, dykker værterne Lars Plenge Høier og Jakob Jessen ned i emnet og forsøger at udfordre tanken om vinduet, som noget der bare er i enhver bygning med respekt for sig selv. De har begge et meget forskelligt syn på og forhold til vinduer – måske ændrer de også dit i dagens afsnit.

Find mere om
Footer graphics