‘Ting der findes’: “Selv i betonjunglen – hvor der bor baggårdspumaer som mig – har vi træer”

‘Ting der findes’: “Selv i betonjunglen – hvor der bor baggårdspumaer som mig – har vi træer”

Træer er jordens lunger. Det hører vi ofte i øjeblikket. Men hvad betyder træer ellers for os i en tid, hvor vi på mange måder er afkoblet fra naturen?

Kultur En del af serien:

Ting der findes

Lars Plenge Høier og Jakob Jessen vender din hverdag på vrangen. Meget af det du ser, bruger og oplever, er ting du ikke tager notits af. Gennem podcasten vil de udfordre det trivielle, og gøre det, du ikke skænker en tanke, relevant og interessant.

Jakob Jessen har for nylig været på en tur gennem byen sammen med et abrikostræ. Som barn gik Lars Plenge Høier i skovbørnehave og passede godt på træerne, for det fik man at vide, at man skulle. Vi har allesammen et forhold til træer – eller vi har i hvert fald en idé om, at vi har et forhold.

Hvis du bor i en storby, og der ikke er mange træer i nærheden, kan du tage dem med ind i dit hjem og have dem i din stue. På den måde kommer naturen til dig, i stedet for, at du kommer til den. Med udgangspunkt i fire tekster om træer, kigger værterne Lars Plenge Høier og Jakob Jessen på alt det, træer kan betyde for os.

Find mere om
Footer graphics