’Skiftet’ med Lars H.U.G.: “Jeg har låst min guitar inde, for jeg ved, at hvis jeg griber den, er jeg fanget’’

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Kristina Pedersen

’Skiftet’ med Lars H.U.G.: “Jeg har låst min guitar inde, for jeg ved, at hvis jeg griber den, er jeg fanget’’

Eller vælg, hvor du vil lytte

I år 2016 indstillede Lars H.U.G. sin musikalske karriere og sagde farvel til det alias, der havde fulgt ham gennem det meste af karrieren.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Skiftet

Et skift i livet kan komme som et lyn fra en klar himmel. Pludseligt og helt uden varseI står man ved en skillevej og skal gentænke hele sin tilværelse.

I podcasten 'Skiftet' er vært Flemming Møldrup på besøg hos en person, der har gennemgået et stort skift i deres liv. For at tale om hvordan skiftet har påvirket dem, hvad de har lært, og hvordan de er landet på den anden side.

Måske står du selv en dag i en lignende situation. I 'Skiftet' bliver du inspireret til, hvordan du med ro i maven finder dig selv i en situation, der kan virke uoverskuelig.

Da musiker Lars H.U.G. afsluttede sin tour i 2016, afslørede han samtidig, at det ville være hans sidste nogensinde. Ikke flere livekoncerter, ikke flere turnerer, ikke mere Lars H.U.G. I stedet tog han navneforandring til sit fødenavn Lars Haagensen. Et stort skifte i en lang karriere. Det er seks år siden i dag.  

“Jeg har lavet de vildeste koncerter og har haft det mest professionelle hold. Så jeg kunne ikke gøre det anderledes, og jeg kunne ikke gøre det bedre, så jeg sagde bare stop,” fortæller Lars H.U.G. – eller Lars Haagesen.

Lars H.U.G. begyndte sin solokarriere i 1984 med albummet ’City Slang’, en musikalsk iscenesættelse af Søren Ulrik Thomsens debutdigte. Med sangen ’Elsker dig for evigt’ fik han i 1986 sit første store folkelige gennembrud. I 2004 citerede kronprinsen fra en af hans tekster i sin bryllupstale til Mary: “Kom lad os gå, kom lad os se, gennem tusind verdener venter vægtløs kærlighed,” hvorefter hans andet folkelige gennembrud som sangskriver blev cementeret.

“Vi søger hele tiden mod comfortzones, som jo er et eller andet, vi gør, fordi vi skal have noget sikkerhed i det, vi gør. For mig er det lige præcis der, hvor jeg ikke ved, hvad der skal ske, og jeg ikke ved, om det er godt, at der sker spændende ting. Det er den der overgivelse, jeg godt kan lide,” siger Lars Haagesen.

I dag bruger han store dele af sit liv foran det hvide lærred som billedkunstner, hvor den kreative proces er meget af det samme som med musikken. Han jager de øjeblikke, hvor hvor han kan glemme sig selv.

“Det vigtigste for mig er at være til stede i nuet, det kunne jo være sidste gang, og det der med at give mig hen til noget jeg ikke ved, hvad er, det er der, hvor der virkelig sker noget. Jeg bruger derfor ofte tilfældighedsprincipper, når jeg arbejder,” forklarer Lars Haagesen.  

Lars H.U.G. sagde i sin tid farvel til turnelivet med en næsten tre timer lang koncert, og lige om lidt kan koncerten opleves igen på det store lærred, når koncertfilmen ’L.A.R.S.T. H.U.G. – VEGA koncert’ vises i biografer rundt omkring i landet.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics